30 Mart 2011 07:33

Ergenekon savcısı Öz'e terfi

Ergenekon soruşturmasını yürüten ve son dönemdeki gazeteci tutuklamaları ile kitap toplatma kararlarıyla tartışılan Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz terfi etti. HSYK tarafından yayınlanan kararnameye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne getirilen Öz'ün "özel yetkilerinin" kaldırıldığı belir

Ergenekon savcısı Öz'e terfi
Paylaş


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yayınladığı 128 hakim ve savcının görev yerini değiştiren adli yargı kararnamesi ile Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevini yürüten Turan Çolakkadı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Çolakkadı, artık Beşiktaş Adliyesi'nde değil, Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'nde görev yapacak. Ergenekon davasına bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile Fikret Seçen, İstanbul Başsavcı Vekilliği'ne getirildi. Ali Güngör ve Poyrazköy Davası'na bakan Ercan Şafak da, Başsavcı Vekilliği'ne terfi ettirildi. İlhan Cihaner Erzincan Başsavcısı iken, Cihaner soruşturmasında özel yetkisi alınan Tarık Gür, Kastamonu Başsavcılığı'na getirildi. Kararı şaşkınlıkla karşılayan Öz, ''Herhangi bir talebim olmadı. Bu kararı beklemiyordum'' dedi.

Hukukçular ise Öz için yapılan işlemin terfi olduğunu belirtirken, "Başsavcı Vekilliği'nin başka ağır yükümleri var. Bunların hepsinin yanında baktığı davayı devam ettirmesi de zordur" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, KCK soruşturmasını yürüterek 2 bin Kürt siyasetçisinin tutuklanmasına neden olan savcı ve hakimlerin görevlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İşte işçinin aday olabilmesinin tek yolu

SONRAKİ HABER

Afife’nin saygınlığı kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...