26 Ocak 2017 09:25

Rusya, PYD’yi Moskova’ya davet etti 

Rusya'nın Suriye krizinin çözümüne dair görüşmeler kapsamında, Astana'dan Türkiye'nin baskısıyla dışlanan PYD'yi Moskova'ya davet ettiği bildirildi.

Paylaş

Rusya, Suriye sorununun çözümü iddiasıyla yapılan görüşmeler kapsamında aralarında Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah ve PYD Fransa Temsilcisi Halit İsa’nın da olduğu PYD heyetini Moskova’ya çağırdı. Sputnik’e konuşan Halit İsa, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceklerini söyledi.

İsa, “Rusya, Suriye sorununun çözümü için görüş alışverişinde bulunmak ve bizim düşüncemizi almak amacıyla 4 gün önce PYD’yi Moskova’ya davet etti. Biz de daveti kabul ettik. Görüşmeler için ben Moskova’ya geldim. Asya Abdullah ve Enver Müslim de imkan olsa Moskova’ya gelecekler. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile resmi bir toplantı yapacağız. Toplantıda Suriye muhalefeti de olacak. Resmi toplantı sonrası belki Ruslarla ayrı bir toplantımız olur. Lavrov dışında da belki başka Rus yetkililerle toplantılarımız olur. Toplantıda 8 Şubat’ta yapılacak Cenevre görüşmeleri konuşulacak. Onunla ilgili görüşlerimiz alınacak.Rusya toplantıda bize Astana’da ne olup bittiğini de söyleyecek. Suriye sorununun çözümü için bir görüş alışverişi olacak” dedi.
Astana’daki cihatçı örgütlerin de bugün Lavrov’la görüşecekleri açıklanmıştı. 

‘ONURLU BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ’

Rusya’nın PYD’yi davet etmesini olumlu bulduklarını vurgulayan İsa, “Suriye sorununun barışçı bir şekilde çözülmesi için hazırız biz. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Suriye halklarıyla sorunu çözebiliriz. Biz zaten projemizi ilan etmişiz. Bizim projemize göre her millet onurlu bir şekilde Suriye’de yerini almalıdır. Biz Rus dostlarımıza projemizi açıklayacağız. Görüşlerimizi sunacağız. Suriye’nin Kuzeyi ve Rojava halkının temsilcileri olarak biz sadece Kuzey Suriye için değil bütün Suriye için federal, demokrat ve herkesin yerini onurlu bir şekilde alacağı bir çözüm istiyoruz. Biz de bu çözüm için hazırız. Uluslararası güçlere yardım etmeye hazırız.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Greenpeace’e açılan ‘haksız rekabet’ davası görüldü

SONRAKİ HABER

May, Trump’la görüşmek için ABD’ye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...