26 Ocak 2017 06:58

Futbolda ‘FETÖ’ soruşturması

Futbolda 'FETÖ' soruşturması kapsamında 2 bin futbolcunun incelendiği belirtildi.

Paylaş

Futbolda 2008 sonrasını kapsadığı belirtilen ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında 2 bin futbolcunun adının yer aldığı bir soruşturma yürütüldüğü ileri sürüldü. 

Habertürk’ün haberine göre soruşturma bünyesinde yönetici, futbolcu, teknik direktör ve hakemler inceleniyor.

Haberde, adı geçen 2 bin futbolcunun ağırlıkla alt liglerde forma giydiği bildiriliyor. Soruşturma kapsamında başka bir dosyanın yasa dışı bahis sorununu ele aldığı belirtiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu kapsamda hakem Deniz Ateş Bitnel'in de ifadesini aldığı aktarılıyor.

Aralarında İsmail Demiriz, Arif Erdem, Hakan Şükür, Uğur Tütüneker’in de bulunduğu eski futbolcularla ile ilgili FETÖ’nün futbol yapılanmasına yönelik iddianame bulunuyor.

FENERBAHÇE VE HACIOSMANOĞLU’NUN BAŞVURULARI

‘FETÖ’ ile ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü'nün ve Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başvuruları bulunuyor ve bu dosyalar birleştirildi. Örneğin 12 Mayıs 2012’de Kadıköy’de oynanan, Galatasaray’ın şampiyonluğu ile noktalanan Süper Final de inceleme kapsamında. Ayrıca Bursaspor'un şampiyonluğu ile tamamlanan sezon da mercek altında. 

İbrahim Hacıosmanoğlu ise kasım ayında suç duyurusunda bulunmuştu. Hacıosmanoğlu, MHK eski başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Disiplin Kurulu eski başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu ve 18 hakem hakkında “TFF'de FETÖ yapılanması” yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da 3 kişi mezarlıkta infaz edildi

SONRAKİ HABER

Plüton'a iniş videosunun renkli hali yayında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...