26 Ocak 2017 06:25

Ahmet Türk hastaneye böyle götürüldü

Elazığ Cezaevi'nde tutulan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ün hastaneye götürülme biçimi tepki çekti.

Paylaş

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Elazığ Cezaevi'nden sağlık raporu alınması için hastaneye götürüldü. Türk'e kelepçe takılmadı ama bunun yerine iki askerin kollarına sıkı sıkıya sarıldığı görüldü. Bu görüntü, sosyal medyaya düşmesinin ardından tepki çekti. Çıkarılacak olan raporun Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

Doğan Haber Ajansı'ndan (DHA) Şahismail Gezici'nin haberine göre, Mardin'de tutuklandıktan sonra İstanbul Silivri Cezaevine gönderilen ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi beklenirken Elazığ Cezaevi'ne nakledilen Ahmet Türk'ün, bugün cezaevinden hastaneye götürüldüğü belirtildi. Türk'ün sağlık sorunları ile ilgili daha önce Silivri Cezaevi'nden eksik kalan tetkiklerinin yapılması için hastaneye götürüldüğü ve kendisi için hazırlanan sağlık raporunun Adli Tıp kurumuna gönderileceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım 2016'da görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Türk, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 21 Kasım 2016'da gözaltına alınmış ve 24 Kasım 2016'da tutuklanmıştı. Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Türk, 15 Ocak'ta Elazığ F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Yönetim Kurulu: Anayasa değişiklik teklifine 'hayır'

SONRAKİ HABER

Adana'da 3 kişi mezarlıkta infaz edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...