09 Haziran 2012 06:48

Dayanışmanın en görünür olması gereken yerdeyiz

Türk Hava Yollarında grev haklarına sahip çıktıkları için işten atılan Hava-İş Sendikası üyesi işçilere akademisyenlerden ve sanatçılardan destek geldi. Tiyatro sanatçıları, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) yöneticileri ve üniversitelerde örgütlü Eğitim Sen 6 No’lu Şube temsilcileri THY işç

Dayanışmanın en görünür olması gereken yerdeyiz
Paylaş

Eyleme katılan akademisyenler adına konuşan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Ongan, 20 yıl önce kendisinin de THY’de çalıştığını belirterek “Ben de burada çalıştım 20 yılda burada çok şey değişti fakat THY’nin işçilerine yaklaşımı değişmedi. Bizler THY işçilerinin kazanacaklarını biliyoruz ve mücadelelerinde onlarla beraber olacağız” diye konuştu.

4 GÜNDE 200 İMZA

Ongan, uluslararası çerçevede başlattıkları kampanya ile dört günde 200 akademisyenin, tiyatrocunun ve yazarın imzasını topladıklarını söyledi. THY’nin eylem yapan işçilere karşı tutumunu sponsorluk yaptığı Barcelona Futbol Kulübüne bildirdiklerini  söyleyen Ongan şöyle dedi: “Barcelona Futbol Kulübüne gönderdiğimiz mailde THY’nin işçilerine karşı tutumundan ve hukuksuz uygulamalarından söz ettik.  Mailimize yanıt veren  Barcelona Spor Kulübü Taraftar Hizmetleri Servisi yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını belirterek konuyu Barcelona Futbol Kulübü yönetimine taşıyacaklarını söylediler” diye konuştu.

‘TÜM GÜCÜMÜZLE YANINIZDAYIZ’

Tiyatro Oyuncusu Aslı Öngören de şunları söyledi: “Gerçekten dayanışmanın en görünür olması gereken yerdeyiz. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Öyle ortamlar öyle meydanlar var ki daha çok omuz omuza yürüyeceğiz. Grev hakkının engellenmesi, akıldan geçmesi Türkiye’de değişik biçimlerde denendi bunu hepimiz biliyoruz, bunun yıl dönümü olan 15 Haziran’a da yaklaşmaktayız.Ama zaman gösterdi ki bizim sınıf bilincimiz artık bunlara izin vermeyecek düzeydedir. Bugün geldiğimiz yerde el ele, buna bütün gücümüzle hayır demek, bu ülkenin geleceği için bir ödevdir. Her zaman her yerde sanatçılar olarak hakları yok sayılan elinden alınan, ötekileştirilen herkesin yanında olmak onlara yol açmak misyonumuzda hiç yılmadan yürüyeceğiz”

‘BİZİM ÜZERİMİZDEN KORKU SALMAYA KALKMAYIN’

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, “Bizim üstümüzden bu ülkeye mesaj verenler, bizim üzerimizden sendikalara mesaj verenler, bizim aldığımız ücreti hedef göseterip emeklileri asgari ücretlileri kamu çalışanlarını üzerimize salanlar bir şeyden korkuyorlar: AKP’den ve bu ceberut sistemden beslenmeyen bütün unsurlar bir araya gelirse AKP ve onun gibilerin bu ülkede iktidar olma şansı kalmayacaktır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BDP Bingöl İl Başkanı Yurtsever serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Taliban 4 Fransız askerini öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...