25 Ocak 2017 23:53

Beştaş, HDP'ye yönelik saldırıları meclis gündemine getirdi

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde başlayarak devam eden HDP'ye yönelik saldırıları Başbakan Yıldırım'a sordu.

Paylaş

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP'ye yönelik saldırıları gerçekleştiren faillerin cezalandırılıp cezalandırılmadığını meclis gündemine getirdi. Beştaş, verdiği soru önergesinde 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde başlayan saldırılara hatırlatarak bu süreçte parti binalarına ve partililere yönelik saldırıları Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlamasını istedi.

Meral Danış Beştaş'ın verdiği soru önergesi şu şekilde;

"Uzunca bir süredir HDP binalarına ve HDP’lilere yönelik saldırılar gerçeklemiş olup bilhassa seçim dönemleri yahut bombalama olaylarının ardından bu saldırılar çok daha yoğun biçimde seyretmiştir. Örneğin 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde nisan ayında başlayan parti binalarına ve partililere yönelik saldırı biçiminde seyreden bu olaylar aralık ayının sonlarında da yoğunlaşmıştı. Hatta seçim öncesi Adana ve Mersin il binalarına bombalı saldırılar gerçekleşmişti. Genel Merkez binasının kundaklanması başta olmak üzere oldukça şiddetli ve sistematik saldırılar söz konusu olmuştur. Kamuoyuna yansıdığı üzere bu saldırılara ilişkin suç duyuruları kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlarla neticelenmiş saldırıyı gerçekleştirenler cezasız bırakılmıştır.

Bu bağlamda;

1-         20 Nisan 2015 ile 20 Ocak 2017 tarihleri arasında HDP binalarına yönelik kaç ilde, kaç saldırı gerçekleşmiştir?

2-         Söz konusu tarihler arasında HDP'yeyönelik saldırıları gerçekleştiren kaç kişi gözaltına alınmış, kaç kişi tutuklanmıştır?

3-         HDP’ye yönelik saldırı gerçekleştirdiği gerekçesiyle kaç kişi hakkında dava açılmıştır? Bu davaların neticesinde kaç kişi beraat etmiş kaç kişi ceza almıştır?

4-         Hükümetiniz HDP’ye yönelik saldırıların önlenmesi adına ne tür tedbirler almıştır? Şayet tedbir alınmış ise bu tedbirler neden işlevsiz kılınmıştır? Tedbir alınmamış ise neden bu konuda idare üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiştir?

5-         HDP’ye yönelik saldırılar kapsamında ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında bir yaptırım uygulanmış mıdır? Uygulanmadıysa bu yöntemin HDP’ye yönelik saldırıları teşvik boyutu neden değerlendirilmemektedir?

6-         20 Nisan 2015 ile 20 Ocak 2017 tarihleri arasındakaç HDP'li yönetici ve çalışan gözaltına alınmış, kaç kişi tutuklanmıştır?

7-         HDP’ye yönelik saldırılara ilişkin saldırganlar yerine HDP’lilerin gözaltına alınma sebebi nedir?

8-         Türkiye yeni bir seçim hazırlığı arifesinde olup bu çerçevede HDP’ye yönelik olası saldırıları önlemek adına tedbir alınması gündeminizde olacak mıdır? Aksi halde sorumluluğun hükümetinize ait olacağını kabul etmekte misiniz?" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İlhan İrem de ‘Hayır’ dedi

SONRAKİ HABER

Hükümet önleyemediği saldırılar için destek merkezi kuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa