25 Ocak 2017 21:30

Le Pen: Günlük hayatta ulusal para birimi kullanılsın

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak ırkçı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, günlük hayatta ulusal para birimine geçilmesini önerdi.

Paylaş

Fransa’nın ırkçı cumhurbaşkanı adayı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, günlük hayatta ulusal para birimine geçilmesini önerdi. Euro-1 radyo kanalına konuşan Le Pen, “Fransızlar günlük yaşamda kendi ulusal paralarını kullanmalı. Fransızların cüzdanında kendi ulusal paraları olmalı” dedi.

Devletlerarası ve büyük şirketler arasındaki ilişkilerde ortak para biriminin kullanılabileceğini ifade eden Le Pen, “Geçmişte olduğu gibi şirketler arasında ekü gibi ortak bir para birimi kullanılabilir. Bu para birimi doğrudan Fransızları ilgilendirmek zorunda değil. Bunu devletler ve büyük şirketler kullanabilir” diye konuştu.

Avro’ya geçilmesinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyen Le Pen, “Aralarında 4 kez Nobel ekonomi ödülü almış, 140’a yakın ekonomist avro para biriminin ekonomik rekabet için engel teşkil ettiği ve bunun sonucunda da işsizliğin arttığı görüşünde” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin 'sahte oy' başvurusunda karar

SONRAKİ HABER

Şair Şükrü Erbaş referandum oyunu açıkladı: Hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...