25 Ocak 2017 21:25

CHP'nin 'sahte oy' başvurusunda karar

CHP’nin TBMM Genel Kurulu için yaptığı ‘sahte oy’ başvurusu TBMM Başkanlık Divanı tarafından reddedildi.

Paylaş

CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun 22 Ocak Pazar günkü birleşiminde oy sahtekarlığı yapılması üzerine yaptığı başvuruyla ilgili Meclis Başkanlık Divanı kararını verdi. TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulunun 65. birleşiminde, AKP Grup önerisinin oylamasından önce CHP'nin talebi üzerine yapılan yoklamada, AKP'li beş milletvekilinin hem elektronik oy düğmesi ile oy kullandığı hem de pusula gönderdiği, böylece oyların mükerrer sayıldığının incelenmesine yönelik CHP'nin başvurusu ele alındı.

Başkanlık Divanı toplantısında AKP'li üyeler, itirazların birleşim kapandıktan sonra olduğunu, bu itirazların da Meclis tutanaklarında görünmediğini, yoklama işleminin doğru olduğunu söyledi. CHP'nin, Meclisin 7 Şubat tarihine kadar tatil kararının yok hükmünde olduğuna yönelik başvurusu, konuşmaların ardından reddedildi.

Toplantıda, Meclis Başkanvekillerinin, bu tür oylamalarda, pusulalar ile elektronik oylamayı karşılaştırması, daha sonra sonucu açıklaması kararlaştırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MHP'li vekillerden 'skandal' oylama görüntüleri

SONRAKİ HABER

Le Pen: Günlük hayatta ulusal para birimi kullanılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...