25 Ocak 2017 21:02

Belgrad ormanında kesilecek ağaçlar işaretlendi

İstanbul Belgrad ormanından geçecek demiryolu hattı ihalesi öncesi ormandaki bazı ağaçların kesilmek üzere işaretlendiği ortaya çıktı.

Paylaş

İstanbul’da bulunan Belgrad ormanı, turistik amaçlı yapılması planlanan demiryolu projesi için katledilecek. Toplu taşıma ve turistik gezi için yapılacağı iddia edilen 25 kilometrelik Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı için kesilmesi planlanan çok sayıda ağacın işaretlendiği iddia edildi.

Habertürk’ten Nagihan Alan’ın haberine göre, Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili, ağaçların kesilmeyeceğini, ‘bazılarının yerlerinden sökülerek başka bölgeye taşınacağını’ söyledi.

Yapılan işlemden habersiz olduklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili şunları kaydetti:
“Proje kapsamında ağaç kesimi yapılmayacak ancak raylı sistem güzergâhındaki ağaçlarda uygun bir yere taşıma işlemi yapılabilir fakat işaretlemeler tarafımızdan yapılmadı.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi S. Tarık Balyalı ile CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, “Ormanlık alandaki hattı sınırlar gibi çevreleyen tel örgüler neden var?” diye sorarak proje hakkında belediyeden detaylı bilgi istedi.

‘ORMAN İÇİN İDAM FERMANI’

Kuzey Ormanları Savunması, dekovil hattı planına tepki göstererek kampanya başlattı. Projeyle inşaat sermayesinin rant sağlayacağını ifade eden inisiyatif, “Haliç’ten başlayarak Cendere deresi boyunca ilerleyerek Kemerburgaz’a kadar uzanan, buradan da ormana hançer gibi saplanan Dekovil tren hattıyla adeta beton bir vadi haline getirilmekte olan Cendere’nin, Kemerburgaz’a kadar rant cenneti haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Amaç Kuzey Ormanları’nın tertemiz nefesini şehre ulaştıran en büyük soluk borusunun inşaat sermayesi tarafından kesilmesidir” ifadelerini kullandı.

İnisiyatif, planlanan hattın ‘çılgın bir proje’ olduğunu söyleyerek ormanın ‘idam fermanı’ anlamına geldiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz Saray önünde Meksika duvarına karşı gece nöbeti

SONRAKİ HABER

MHP'li vekillerden 'skandal' oylama görüntüleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...