25 Ocak 2017 15:49

'Astana’nın Cenevre için bir zemin oluşturmasını umuyoruz'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Astana görüşmelerinin Cenevre müzakereleri için iyi bir zemin oluşturacağını umduklarını söyledi.

Paylaş

Sputnik'in haberine göre, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile yaptığı görüşmede Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilen Suriye barış görüşmeleri hakkında konuşan Putin, “Katılımcıların Suriye krizinde askeri çözümün imkansız olduğunu belirtmesini çok önemli buluyorum. Astana'daki görüşmelerin, müzakere sürecinin Cenevre'de devam etmesi için iyi bir zemin oluşturacağını umuyoruz" dedi.

PUTİN'DEN KRAL ABDULLAH'A ASTANA DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Kral Abdullah'a da Astana sürecine verdiği destek için teşekkür eden Rusya lideri, "Ortak çabalarımız sayesinde süreç, çok önemli olan ateşkes kararı temelinde ilerlemeye devam ediyor" diye konuştu.

KRAL ABDULLAH: RUSYA SURİYE KRİZİNDE BELİRLEYİCİ ROLE SAHİP

Kral Abdullah da, Rusya'nın Suriye krizinde ve diğer bölgesel meselelerde belirleyici role sahip olduğunu vurguladı. Ürdün Kralı, "Astana sürecine tam destek veriyoruz. Rusya'nın süreçteki rolü ve katılımı sayesinde, tüm Suriyelilerin ortak geleceğe sahip olacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Hollande  Kolombiya’da FARC’ı  ziyaret etti

SONRAKİ HABER

4 bin yıl sonra yüzüne kavuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa