25 Ocak 2017 15:29

Uluslararası PEN heyeti, Evrensel’i ziyaret etti

Uluslar arası PEN heyeti, Evrensel gazetesine destek ziyaretinde bulundu. 

Paylaş

Aralarında Uluslararası PEN Direktörü Carles Torner, Uluslararası PEN Genel Sekreteri Katlın Kaldmaa, Uluslararası PEN Lübnan Başkanı Iman Humaydav ve Uluslararası PEN üyeleri Eva Bonnier, Mari Peegel, Ronald Blunden, Elisabeth Olin, Peter Schneider’ın bulunduğu heyet Evrensel Gazetesi’ne destek ziyaretinde bulundu. 

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı, Evrensel Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Ercümet Akdeniz ve kapatılan  Hayatın Sesi Televizyonu Genel Koordinatörü İskender Bayhan’dan bilgi alan heyet Türkiye’deki gazeteciler ile dayanışma mesajı verdi. 

TORNER: AMACIMIZ DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRMEK

Uluslararası PEN Direktörü Carles Torner, misyonlarının Türkiye’de cezaevinde bulunan 151 gazetecinin ve kapatılan 150 basın organına destek olmak olduğunu ifade etti. 

Uluslararası Pen Örgütü’nün son 30 yılda Türkiye’de ifade özgürlüğün savunuculuğunu yaptığını söyleyen Torner, “Bizim amacımız gazeteciler arasında dayanışmayı güçlendirmek. Cezaevindeki bulunan gazetecilerin yanında olduğumuzu göstermek ve bunları belgelendirerek, uluslarası kamuoyuna duyurmak. Bunun yanı sıra sürgündeki gazetecilere ve yazarlarla ilgili çalışmalarımız da var. Can Dündar Almanya’da yazmak zorunda kaldı. Ülkesini terk etmek zorunda kalan yazarlarla da birlikte çalısyoruz”dedi. 

POLAT: MUHALİF SESLER SUSTURULUYOR

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da, “Öncelikle bu anlamlı dayaışma ziyareti için tüm çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ederim” diyerek, haber takibi sırasında gözaltına alınarak tutuklanan ve 71 gün sonra serbest bırakılan Evrensel Mersin Muhabiri Cemil Uğur ile gazeteye açılan davalar hakkında bilgi verdi. Polat, Türkiye’de referandum süreci öncesi iktidarın muhalif sesleri susturmaya yönelik bir tutum izlediğini belirterek, “Basın özgürlüğü açısından Türkiye tarihinin en ağır dönemlerinden birini yaşıyoruz. 90'lı yıllar en çok gazetecinin öldürüldüğü yıllardı. Bu dönemde en çok gazetecinin cezaevinde olduğu, en çok basın davalarının görüldüğü, en çok basın kurumunun mühürlendiği bir dönem” diye konuştu. 

Kapatılan Hayatın Sesi Tevizyonu Genel Koordinatörü İskender Bayhan da 15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen OHAL ile birlikte RTÜK tarafindan bir gece yarısı Hayatın Sesi Televizyonu’nun kapatıldığını söyledi. 

Evrensel Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı tutuklanan gazetecilerin bir çoğunun “örgüt üyesi” veya “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklandığını, fakat polis ve savcılık sorgusunda kendilerine yaptıkları haberlerin sorulduğu bilgisini verdi. 

Evrensel Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Ercümet Akdeniz de kapatılan basın kuruluşları ile birlikte birçok yazar, şair ve  kültür dünyasından ismin seslerinin kısıldığını söyledi.

Uluslar arası Pen üyesi Ronald Blunden, ülkelerine geri döndükleri zaman Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü ihallerine dikkat çekmek ve Türkiye’deki gazetecilere destek olmak amacıyla çalışacaklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

ESP: Tek adam diktatörlüğüne birlikte hayır diyoruz

SONRAKİ HABER

Hollande  Kolombiya’da FARC’ı  ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...