25 Ocak 2017 14:35

Betül Celep tüm kadınlar için direniyor

KHK ile işten atılan ve Kadıköy Kalkedon Meydanı'nda soğuk demeden nöbet tutan Betül Celep'in en büyük destekçisi yine kadınlar oldu.

Paylaş

5 yıldır İstanbul Kalkınma Ajansında çalışan  ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak'ta işinden atılan Betül Celep taleplerinin yerine getirilmesi ve KHK ile işten atılan tüm kadınların sesini duyurmak için Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda nöbet tutuyor. Kadınların da büyük desteğini gören Celep, soğukta direnmeyi tercih ettiğini söylüyor. 

Her gün saat 12.00 ile 18.00 arasında Kalkedon Meydanı'nda nöbet tutan  Celep, işten atılma sürecini  Evrensel'e şöyle anlattı: "Darbe girişimi sonrası işyerlerimde soruşturmalar gerçekleşti. Bu soruşturmalarda çalışanlara muhbirlik teklif edildi. Ben bu fişlemenin doğru olmadığını ve buranın bir işyeri olduğunu, siyaset üzerine ilişki kurulmadığını söyledim, bu sebeple muhbirliği kabul etmedim." Bu dönemde çok kez baskıya ve mobbinge maruz kaldığını söyleyen Celep, bu süreçte hiç geri durmadığını ve sendikal faaliyetlerine; kadınların çalışma hakları ile ilgili mücadelesine devam ettiğini belirtti. 

KHK İLE İŞTEN ATILAN TÜM KADINLARIN ORTAK HİKAYESİ

Betül Celep 6 Ocak’ta çıkarılan KHK’nın ihraç listesinde adını gören Celep neden işten atıldığını bilmediğini ve nedenini öğrenmek istediğini belirtirken işyeri yönetiminin de sorularını cevapsız bıraktığını dile getirdi. Celep işten neden atıldığını öğrenmek ve KHK ile işten atılan tüm kadınların haklarını aramak için nöbete başladığını anlattı. “ İşten atılmamın hiçbir hukuki dayanağı yok.  Bu KHK’ların hepimize bir mesajı vardı. Sendika temsilcisi  olmayın atılırsınız. İşyerinizde sesiniz çıkmasın, memnuniyetsizliklerinizi dile getirmeyin atılırsınız” diye konuştu. 

Celep nöbete başlama kararını ise şu şekilde aktardı: “Bunca şey başıma gelince durup hikayemi yazmak istedim ve gördüm ki aslında bu hikaye benim değil. KHK ile işinden olan tüm kadınların hikayesi. Sonra KHK ile işten atılan kadınların yaşadıklarını dinlemek öğrenmek istedim. Buraya her gün birçok kadın desteğe geliyor.Birbirimizin hikayelerini dinliyoruz. Çağrım işinden olan, hakları elinden alınan tüm kadınların buraya gelmesi ve bu dayanışmayı büyütmek.”  Celep her gün birçok kadın tarafından ziyaret edilirken desteğe gelenler arasında KHK ile atılan başka kamu emekçileri de var. Ayrıca Kadıköy esnafı  da soğuk havlarda Celep'e sıcak çay ikram ederek direnişinde destek oluyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Referandumla ilgili Cumhurbaşkanı hakkında YSK'ya başvuru

SONRAKİ HABER

El Bab’da IŞİD saldırısı: 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa