25 Ocak 2017 13:12

Star yazarı, Zaman referansıyla ‘hayır’cıları hedef aldı

Star Yazarı Fadime Özkan, yazısında daha önce Zaman’ın kullandığı, olmayan bir örgütün ismine de yer vererek ‘hayır’cıları hedef gösterdi.

Paylaş

Görkem KINACI
İstanbul

Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan’ın bugün yayınlanan köşe yazısı başkanlık referandumunda ‘Hayır’ oyu için çalışma yürüten partileri hedef aldı. Star Yazarı Özkan yazısında olmayan bir örgüt adı kullandı: TKLP. Varlığı bilinmeyen bu örgütün adını daha önce kullanansa ‘FETÖ’nün yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman gazetesi...

OLMAYAN ÖRGÜTE YER VERDİ

Fadime Özkan, 25 Ocak 2017 tarihli Star gazetesinde yayınlanan ‘Hayır’cıların yaptıkları ve ıskaladıkları başlıklı köşe yazısında referandumda ‘Hayır’ oyu için çalışan partilere dair yazdı. Özkan yazıda TKLP adlı terör örgütünün Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) bünyesinde barındığını iddia etti. Ancak böyle bir örgütün varlığı hiçbir kesimce bilinmezken Emniyet ve İçişleri Bakanlığının ‘Türkiye’de faaliyet yürüten terör örgütleri’ gibi başlıklarla hazırladığı listelerde yer almıyor.

Star Yazarı Özkan yazıda önce CHP ve HDP başta olmak üzere başkanlık anayasası referandumu sürecinde ‘Hayır’ oyu için çalışacak partileri terör örgütlerine bahane yaratmakla suçladı. Sonra da bu referandum çalışmalarında kimin ne kadar oy getireceğinin hesabına geçen Özkan  ESP bünyesinde TKLP adlı bir terör örgütünün yer aldığını iddia etti.

Özkan’ın yazısındaki ifadeler şöyle: "Lakin kim ne kadar oy getirir, hesabı zor. 2015 seçimlerinde ÖDP ve EMEP seçimlere katılmayıp HDP’yi destekleme kararı almıştı çünkü. Gölgesinde TKLP adlı terör örgütünü barınan ve HDP’ye bir eş başkan (Figen Yüksekdağ) verip ittifak yapan ESP’nin bir önceki seçimlerde aldığı oy belli ama: Binde beş. ESP beklendiği gibi “hayırcı cephe”de.

Dolayısıyla ESP, ÖDP, EMEP, Halkevleri veBirleşik Haziran Hareketi’nin oylarına değil Gezi başta olmak üzere eylemlilik sicillerine bakarak “cürümleri kadar yer yakarlar” denilebilir." 

TKLP ÖRGÜTÜ SADECE ZAMAN’IN HABERİNDE YER ALMIŞTI

Fadime Özkan’ın yazısında yer verdiği ‘TKLP terör örgütü’ne sadece Zaman gazetesinin oldukça eski bir haberinde rastlanıyor. Bu ‘tesadüf’ “Özkan ‘FETÖ’nün yayın organı olduğu suçlamasıyla kapatılan Zaman gazetesini mi referans alıyor?​” dedirtiyor.

Zaman gazetesinin 24 Eylül 2008 tarihli, Habip Güler imzalı, ‘BÇG’den çıktı, CHP’nin yıldızı oldu’ başlıklı haberinde aynı örgütün adı geçiyor. 2010’da CHP’ye Genel Başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun portresi niteliğinde hazırlanan haber Kemal Kılıçdaroğlu’ya yönelik ağır suçlamalar ve karalamalarla dolu. Bu haber ise 28 Şubat’ın beyni olduğu iddia edilen Batı Çalışma Grubu tarafından hazırlandığı öne sürülen ‘Kemal Kılıçdaroğlu raporu’ndan detaylar içeriyordu. Zaman’ın haberinde Kılıçdaroğlu hakkında şu ifadeler yer almıştı: “Rapora göre, genel müdürlüğü döneminde SSK'ya aldığı 10 bine yakın kişinin tamamı Alevi veya Kürt kökenliydi. İşe aldığı 100'den fazla kişi PKK ve TKLP terör örgütleri üyeliği yapıyordu.”

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli’yi eleştiren belediye meclis üyesi ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Türkdoğan: Komisyon, AİHM ile Türkiye’nin danışıklı dövüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...