25 Ocak 2017 13:15

Odabaşı’ya, 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten 1 yıl 8 ay hapis

Şair- Yazar Yılmaz Odabaşı’ya ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Şair- Yazar Yılmaz Odabaşı’ya, 2015 yılında yazdığı yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada, 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Odabaşı hakkındaki ceza ertelendi.

Yılmaz Odabaşı hakkında, 3 Eylül 2015 tarihinde Meydan Gazetesi’nde yayınlanan 'Zamanın vicdanında iki mahkum' başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul Büyükçekmece Adliyesi’ndeki 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Daha önce ifade veren Odabaşı’nın katılmadığı ikinci duruşmada mahkeme, kararını açıkladı. Önce 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Odabaşı’nın tutum ve davranışları göz önüne alınarak cezası 1 yıl 8 ay indirilerek, ertelendi. Odabaşı 2 yıl içinde suç işlemezse cezası silinecek. 

Kararı değerlendiren Yılmaz Odabaşı, "Bu karar Türkiye’de yazarlara, gazetecilere yönelik sindirme politikasın bir parçasıdır. Fakat, geçmişte olduğu gibi bir yazı adamı olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün meşru olduğuna inanıyorum. Bu karar bizi düşündüklerimizden ve yazacaklarımızdan alıkoyamaz" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler için şifrelenmiş hafıza kartları yapıldı

SONRAKİ HABER

HDP'li vekiller: Anayasada kadın yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...