25 Ocak 2017 12:47

‘OHAL, Referandumun daha sağlıklı olmasını sağlayacak’

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'dan ilginç iddia: OHAL referandum sürecini daha sağlıklı olmasını sağlayacak

Paylaş

Diyarbakır'da katıldığı bir programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, tutuklu olan ve sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılması istenen Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk ile ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Basına da yansıdı. Doğrusu biz de anlam veremedik. Adli Tıp raporunun kaybolduğunu açıkladılar. Bugün basında takip ettiğimiz kadarıyla Ahmet Türk hastaneye götürüldü. Ahmet Türk öteden beri rahatsızlıkları olan bir siyasetçi. Sağlık durumunun koşulları göz önüne alınarak bir sonuç çıkacağı kanattindeydim." 

'OHAL DEVLETE KARŞI'

OHAL sürecinde referandum yapılmasının sağlıklı olmayacağı ile ilgili eleştirilerin  hatırlatılması üzerine AKP’li Ensarioğlu, "Sayın Başbakan'ın açıkladığı gibi OHAL, devlet içinde bir ihanet gördüğü için devlete karşı olağanüstü haldir, vatandaşı korumaya yönelik olağanüstü haldir. Bu anlamda OHAL referandum sürecininin daha sağlıklı olmasını sağlayacak. Yoksa referandumun sonuçlarını etkiyecek bir OHAL tavrı olamaz" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İstismarcı, çocukları fareyle tehdit etmiş!

SONRAKİ HABER

Yasin Börü davasında avukatlara ölüm tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...