25 Ocak 2017 11:56

HDP: Hukuksuz gözaltılara son verin

HDP Merkez Yürütme Kurulu, bir açıklama yayınlayarak HDP milletvekillerine dönük gözaltı uygulamalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu, bir açıklama yayınlayarak bugün dört HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmasının hukuksuz bir uygulama olduğunu ifade etti.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Iğdır milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Diyarbakır milletvekili İmam Taşçıer ve Urfa milletvekili Osman Baydemir bugün peş peşe gözaltına alındılar. Konuyla ilgili HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada "Hükümetin, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının bu provokatif tutumları, Türkiye’yi her gün evrensel insan hakları, hukuk ilkeleri ve demokratik değerlerden biraz daha fazla uzaklaştırmaktadır." denildi.

"Bir kez daha belirtiyoruz ki, bu hukuksuz davranışlarınız er ya da geç uluslararası ve ulusal alanda yargı önünde hesap vermenizle sonuçlanacaktır. Hiçbir ülke uzun süre fermanlarla yönetilemez." denilen açıklamada Türkiye yargı tarihinin, Olağanüstü Hal ve sıkıyönetim dönemlerinde alınmış ve tüm dünyada ibret olarak gösterilen mahkeme kararlarıyla dolu olduğu, bu kararları verenlerin de ya unutulmuş ya da adaletin kara listesinde yerlerini almış oldukları belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu gazeteciler için mektup kampanyası!

SONRAKİ HABER

Hayır diyeceğini açıklayan MHP ilçe başkanı görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...