25 Ocak 2017 11:21

Senkromeç'te direniş yağmur altında 3'üncü gününde

İşten atılan Senkromeç işçilerinin fabrika önünde başlatmış olduğu direniş, 3'üncü gününde olumsuz hava koşullarına rağmen sürüyor.

Paylaş

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde kurulu olan ve Birleşik Metal İş Sendikasının örgütlü olduğu Senkromeç Fabrikasından çeşitli gerekçelerle işten atılan işçilerin fabrika önünde başlatmış olduğu direniş devam ediyor.

10 aydır işçilerin düzenli olarak maaş alamadığı fabrikada ilk olarak geçtiğimiz Perşembe günü 33 işçi ekonomik sorunlar ileri sürelerek işten çıkarılmıştı. Bunun üzerine, içerideki işçiler, hem atılan işçilerin geri alınması hem de maaşların ödenmesi talebiyle iş durdurmuştu. İş durdurmaya karşılık olarak ise işveren 80'e yakın işçiyi daha tazminatsız bir şekilde işten çıkardı.

Pazartesi fabrika önünde başlayan direniş ise yağmurlu ve soğuk hava koşullarına rağmen 3. gününe girdi. İşçilerin talepleri ise eksik maaşlarının yatması, tekrar iş başı yapmak ve sendika ile yeni TİS sürecinin başlatılması.

Yağmurluk giyen işçiler, emniyetin çadır kurulmasına izin verilmemesinden kaynaklı olarak ağaçlar arasına çektikleri naylonlar ve pankartlardan yaptıkları korunakların altında bekliyorlar. Yaktıkları ateş ve demledikleri çaylarla ısınmaya çalışıyorlar. İşçiler, karınlarını ise yedikleri helva ekmeklerle doyurmaya çalışıyor.

Tüm olumsuz koşullara rağmen işçiler, direnişlerini kararlı bir şekilde sürdürüyor. 10 aydır maaş alamadıklarını belirten işçiler artık kaybedecekleri bir şeylerinin kalmadığını, mücadeleleri kazanımla sonuçlanıncaya kadar fabrika önünde direnişlerinin süreceğini söylediler. İşçiler, emek güçlerine destek çağrısında da bulundular. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye yolsuzluk endeksinde 75. sıraya düştü

SONRAKİ HABER

HDP'li Osman Baydemir ve Ahmet Yıldırım serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...