25 Ocak 2017 10:15

Kayyım Berkinlerin adını parktan söktürdü

Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyım, Özgür Çocuk Parkı'ndan, üzerinde katledilen çocukların isimlerinin bulunduğu panoyu kaldırttı.

Paylaş

Mersin’in Akdeniz Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan belediyeye ait Özgür Çocuk Parkı’na da el attı. Geçtiğimiz yıl belediye tarafından yenilenen parkta bulunan elektrik trafosu boyanarak üzerinde deniz atı, kaplumbağa ve benzeri hayvan resimlerinin yanı sıra polis ve asker tarafından katledilen çocukların isimlerinin bulunduğu bir pano asıldı. Kayyımın talimatı ile pano kaldırıldı. Aynı parkta çocuk heykellerinin ellerinde bulunan güvercinlere ne olduğu da bilinmiyor. İki denizatı figürünün ortasına yerleştirilen panoda, şair Can Yücel’in “Gökte bir yıldız kayarsa eğer sen yıldızı tut çocuk. Umut dile barış dile sevgi dile” dizelerine de yer veriliyordu.

  • Aynı parkta çocuk heykellerinin ellerinde bulunan güvercinlere ne olduğu da bilinmiyor.

Yetkililer, şikayet üzerine panonun kaldırıldığını savundu. BİMER’e yapıldığı iddia edilen şikayette, “Tabela devletin katliam yaptığı izlenimi yaratıyor” ifadelerine yer verildiği ve bu nedenle kaldırılmasının uygun görüldüğü ifade edildi.

  • Özgür Çocuk Parkı geçtiğimiz yıl belediye tarafından yenilenmişti.

Panoda, katledilen Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Berkin Elvan, Bedran Encu, Çetin Encu, Erkan Encu, Bezat Özer, Enes Ata, İbrahim Aras, Ümit Kurt ve Nihat Kazanhan’ın isimleri ile katledildikleri yaşları yazıyordu. Yine pano ile birlikte bir deniz atının da duvardan söküldüğü görülüyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Oscar’da !f İstanbul filmlerine 12 adaylık

SONRAKİ HABER

HDP'li Ahmet Yıldırım ve Osman Baydemir gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...