25 Ocak 2017 06:44

İnce: Bugün HDP'liler içeride yarın CHP'liler içeride olacak

CHP Milletvekilli Muharrem İnce, CHP’nin dokunulmazlık oylamasında hata yaptığını belirterek, referandum için 'Hayır' çağrısı yaptı.

Paylaş

CHP Yalova Milletvekilli ve eski genel başkan adaylarından Muharrem İnce, CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasında hata yapptığını söyledi. Sözcü Gazetesi'ne konuşan İnce, anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmesine işaret ederek, "Bu süreçte ikinci büyük yanlış da dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin tavrı oldu. Ben 'hayır' oyu verdim dokunulmazlıkların kaldırılmasına. CHP yönetimi ise burada bir taktik hata yaptı. Böyle bir ortamda, böyle bir iktidar varken, diz çökmüş bir yargı varken, dokunulmazlıkları nasıl kaldırırsın? Bugün HDP'liler içeride. Yarın CHP'liler içeride olacak. Bakın Enis Berberoğlu ile Tuğrul Türkeş aynı şeyi söyledi. Biri müebbetle yargılanıyor, biri başbakan yardımcısı" dedi. 

'CHP YANLIŞ YAPTI'

2010 referandumuna da değinen İnce “AKP’nin bu dönemde iki ortağı vardı. Biri FETÖ diğeri de yetmez ama evetçilerdi. Yargı 2010 referandumunda FETÖ'ye teslim edildi” dedi.

'BAHÇELİ YA ZENGİN EDİLMİŞ YA DA TEHDİT EDİLMİŞ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumunu da değerlendiren İnce, “Bir insanın böylesine bir U dönüşü yapabilmesi için bir, tehdit edilmiş olması lazım. İki, zengin edilmiş olması lazım. Üç, ilkesiz olması lazım. Dört, bilemediğimiz bir sebebinin olması lazım. Başka hiçbir şey olamaz. Vatanın, milletin birliği, bütünlüğü için yapıyormuş bunu. Neymiş o birlik bütünlük, bir anlatsın bakalım” eleştirilerinde bulundu. 

'OY PULLARINI TOPLAYAN VEKİLLER VARDI'

İnce, Meclis'te açık oy kullanılmasını da eleştirerek, “Bir yurttaşımız, bir okula oy kullanmaya gittiğinde açıkta oy kullanabilir mi? Kullanamaz. Bir kere sandık görevlisi buna müsaade etmez. Ama Meclis'te en ilkel yöntemle oy kullanılıyor.” Kullandıkları oyları gösteren vekilleri 'FETÖ'cü olmakla suçlayan İnce, “Buradan Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum; FETÖ'cü arıyorsan açıktan oy kullanan ve kavga edip kendini ispatlama derdine düşen AKP'lilerin hepsi FETÖ'cüdür. Bu kadar basit” diye konuştu.

MHP’li milletvekillerinin kullanılan oy pullarını topladığının altını çizen İnce, “MHP’li bir milletvekili pul topladı orada. Herkesten pul topladı. Böyle bir şey olabilir mi? Bu bir milletvekiline yapılabilecek en büyük hakarettir, aşağılamaktır. O pulu verenler, şimdi hiç utanmadan gidip, bu milletin maaşını alacaklar" dedi. 

HAYIR!

Anayasa değişikliğinin Meclis'e sunulmasını değerlendiren İnce, düzenlemenin yargıdan dönmesine ihtimal vermediğini belirterek bunu “Yargının teslim olmasına” bağladı. İnce, getirilen sisteme “Tekbaş sistemi” denilmesini isteyerek referandumdan "Hayır" çıkacağına inandığını söyledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci çocuklar eğlendi, anneleri de sanat terapisi yaptı

SONRAKİ HABER

Hatay’da gözaltındaki 38 kişi Cuma günü savcılığa çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...