25 Ocak 2017 06:18

İki mahalle arasında tehlikeli geçiş

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde mahalleliler arasında demir yolu bulunan bir mahalleden diğerine geçmek için tehlikeli demir yolu geçişini kullanıyor.

Paylaş

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde Kazım Karabekir ve Akpınar mahalleleri demir yolu hattı ile ayrılıyor. Yolun karşısına geçişlerde yaklaşık 1 kilometre yürümek istemeyenler tehlikeli olmasına rağmen tren yolunu kullanıyor.

Kazım Karabekir Mahallesi ve Akpınar Mahallesi arasında alt ve üst geçit yok. Bir mahalleden diğerine sık sık geçişler yaşanıyor. Yurttaşlar önce güvenlik amacıyla yapılan demir parmaklıkları ve beton duvarları aşıyor, sonra kaza tehlikesine rağmen rayların üzerinden karşıya geçiyor.

TREN KAZASI DIŞINDA TEHLİKELER DE VAR

Halk beton duvarı aşmak için taşları üst üste koymuş. Bu ilkel yöntemler de tren kazası dışında başka tehlikelere de davetiye çıkarıyor.

Geçiş için demir yolunu kullanan bir mahalleli, başka çarelerinin olmadığını belirterek, bölgeye altgeçit yapılmasını istedi.

Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın, Akpınar Mahallesi'ndeki liseye mahallelerindeki birçok öğrencinin tehlike dolu bir yolu kullanarak gittiğini söyledi. Yıllardır burada birçok kaza yaşandığı kaydeden Muhtar Aydın, "Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Demir yolundan dolayı can kaybımız da oldu. İnsanlar tren kazasına kurban gitti. İnsanlar demiryolundan gitmezse, 1 kilometreden fazla yürüyüp normal bir şekilde karşıya geçebilir. Bunu yapmak istemeyen kişiler de duvarları aşıp tren yolunu kullanıyor. Akpınar tarafında da lise var. Öğrenciler de tehlikeli şekilde geçmek zorunda kalıyor. Büyük sıkıntı yaşıyoruz. Biz buraya altgeçit yapılmasını birçok kez talep ettik. Büyükşehir meclisinde onaylandı. 1.5 ay içinde çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Yıllarca geçit yoktu. Biz talep ettik, ihale yapılacak. Bir an önce yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, el Bab yolunda 3 köyü daha aldı

SONRAKİ HABER

Senkromeç işçileri: Patronun asıl amacı sendikayı bitirmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...