25 Ocak 2017 03:36

TBMM Başkanlık Divanı, 'sahte oy' için toplanıyor

TBMM Başkanlık Divanı, AKP’li milletvekillerinin sahte oy kullandığı yönündeki iddiaları görüşmek üzere toplanacak.

Paylaş

TBMM Başkanlık Divanı, CHP’nin AKP’li milletvekillerinin sahte oy kullanarak Meclis’in tatile girdiği iddiaları üzerine saat 15.00’da toplanıyor.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başkanlık Divanının toplanarak karar almasını ve mükerrer oy kullanan milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep etmişti.

HDP’Lİ BULDAN VE ÖNDER KATILMAYACAK

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ve Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, 25 Ocak 2017 Çarşamba günü yapılacak Meclis Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacaklarını bildirdi.

Buldan ve Önder'in Meclis Başkanlığına gönderdiği dilekçede, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarının devam ettiği, yasama faaliyetlerine katılmalarının önünde bir engel olmadığı ve bu durumun görüşülmesi için Meclis Başkanlık Divanı'na çağrıda bulunulduğu hatırlatıldı.

Çağrılarının dikkate alınmadığını ve bu konuda kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade eden Buldan ve Önder, bu tutumun kabul edilemeyeceğini belirterek 25 Ocak 2017 Çarşamba günü yapılacak Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacaklarını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayyım geldi, tabela gitti

SONRAKİ HABER

İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...