25 Ocak 2017 03:17

Kayyım geldi, tabela gitti

HDP’li Akdeniz Belediyesi'ne atanan kayyım, devlet tarafından öldürülen çocukların isimlerinin yazılı olduğu tabelayı söktürdü.

Paylaş

HDP’li Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu’nun görevde olduğu dönemde, Özgür Çocuk Parkı’ndaki bir trafonun duvarına, toplumsal olaylarda ya da faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybeden çocukların isimlerinin yazılı olduğu tabela asıldı. İki deniz atı figürünün ortasına yerleştirilen tabelada şair Can Yücel’in “Gökte bir yıldız kayarsa eğer sen yıldızı tut çocuk. Umut dile barış dile sevgi dile” dizelerine de yer veriliyordu. Tabelada Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Berkin Elvan, Bedran Encü, Çetin Encü, Erkan Encü, Bezat Özer, Enes Ata, İbrahim Aras, Ümit Kurt ve Nihat Kazanhan’ın adları ve öldürüldükleri yaşlar yazıyordu. HDP’li Akdeniz Belediyesi’ne yönelik operasyonda Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu tutuklandı, Fazıl Türk hakkında da yakalama kararı verildi. Operasyonun ardından Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atandı ve Akdeniz Kaymakamı Hamdi Aktaş, belediye başkanlığı görevini de üstlendi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, belediyeye kayyım atanmasından kısa süre sonra, Özgür Çocuk Parkı içindeki trafoya yerleştirilen o tabela ve deniz atlarından biri söküldü.

TABELADA İSİMLERİ OLAN ÇOCUKLAR NASIL ÖLDÜ?

Uğur Kaymaz (12): Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 21 Kasım 2004’te babası Ahmet Kaymaz ile birlikte polis tarafından öldürüldü. 12 yaşındaki Uğur’un bedeninden 13 kurşun çıktı. Sanık polisler beraat ettirildi, AİHM Türkiye’yi mahkûm etti

Ceylan Önkol (13): 28 Eylül 2009’da Diyarbakır’ın Lice ilçesi Şenlik köyünde hayvanlarını otlatırken meydana gelen patlamada öldü. Köylüler, ıslık sesine benzer mühimmat sesi duyduktan sonra patlama meydana geldiğini söyledi. Yargı süreci başladı ama sorumlular bulunamadı.

Berkin Elvan (15): 2013 yılındaki Gezi eylemleri sırasında İstanbul Okmeydanı’nda polis tarafından gaz fişeğiyle vurularak öldü.

Bedran, Çetin ve Erkan Encü: 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının Şırnak sınırında kaçaktan dönen köylüleri bombalaması sonucu yaşamını yitiren 19’u çocuk 34 kişi arasındaki 12 yaşındaki Bedran ve Çetin ile 13 yaşındaki Erkan Encü de vardı.

Behzan Özer (8): Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde arazide bulduğu el bombasının patlaması sonucu öldü.

Enes Ata (8): Diyarbakır’da 28 Mart 2006’da çıkan olaylar sırasında gaz fişeğiyle vurularak öldürüldü.

İbrahim Aras (15): Adana’da 15 Haziran 2014’te gösteriler sırasında başından vurularak öldürüldü. Ölümü aydınlatılamadı.

Ümit Kurt (14): Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 Ocak 2015’te polis tarafından vurularak öldürüldü. Bir polis hakkında dava açıldı.

Nihat Kazanhan (12): Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015’te polis tarafından vurularak öldürüldü. Olayla ilgili olarak yargılanan 4 polis hapis cezası aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bulgaristan Cumhurbaşkanı parlamentoyu feshetti

SONRAKİ HABER

TBMM Başkanlık Divanı, 'sahte oy' için toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa