30 Mart 2011 07:00

İşte işçinin aday olabilmesinin tek yolu

Ankara'da bir inşaat ustasının seçimlerde bağımsız aday olabilmek için seçtiği yol Türkiye'deki işçi ve emekçilerin demokratik temsiliyet sıkıntısını gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz hafta Yüksek Seçim Kurulu'nun(YSK) bağımsız adaylık için başvuru ücretini 446 liradan 7 bin 734 l

İşte işçinin aday olabilmesinin tek yolu
Paylaş

2007'de Ankara 1.Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olduğunu belirten Çalı, o dönem 446 liralık ücreti karşılayabildiğini fakat şimdi 20 katına çıkarılan ücret karşısında bu yola başvurmak zorunda kaldığını anlatıyor: "Benim gibi işçilerin, halkın sorunlarını bilen kişilerin de Meclis'te olması gerek, bu nedenle vatandaşlardan destek bekliyorum. Vatandaşlar ilgi gösteriyor ancak yetersiz. 11 Nisan'a kadar bu başvuru ücretini toplamam lazım" diyen Çalı'nın "En büyük umudum hayırseverde. Bir hayırsever çıkıp bu ücreti verirse çok mutlu olacağım" şeklindeki dileğiyse tüm bu trajikomik sahnenin üzerine tüy dikiyor.

Gelenden geçenden 50 kuruş seçim yardımı isteyen ve 2 günde 6 lira toplayabilen Çalı, 7 bin 734 lirayı denkleştirebilir mi bilinmez ama seçmek zorunda kaldığı yöntem, yani alenen dilencilik, Türkiye'nin içinde bulunduğu demokrasi acziyetini, %10 seçim barajı ve bağımsız adaylar üzerindeki baskıları, sermaye partilerinin işçi haklarını görmezden gelen tavrını ve işçi ve emekçilerin temsil ve temsiliyet sorununu çarpıcı bir şekilde anlatıyor. (evrensel.net & Ajanslar)

ÖNCEKİ HABER

Muhaliflere silah yardımı yapılacak mı?

SONRAKİ HABER

Ergenekon savcısı Öz'e terfi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...