24 Ocak 2017 19:18

Hatay'da gözaltına alınanların aileleri açıklama yaptı

Hatay’da 18 Ocak sabahı gerçekleşen operasyonla gözaltına alınan 38 kişinin aileleri, yaptıkları basın açıklaması ile operasyonlara tepki gösterdi.

Paylaş

Hatay’da 18 Ocak’ta HDP, EMEP, SYKP, SODAP, İHD, Eğitim Sen, sağlıkçı ve hukukçulara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 38 kişinin aileleri açıklama yaptı. Basın açıklamasını gerçekleştiren Sami Karasu IŞİD’lilerin sokakta gezdiğini demokrasi ve insan hakları mücadelesi yürüten yakınlarının gözaltında olduğunu söyledi.

Karasu “Yakınlarımıza terörist damgası vurmaya çalışıyorlar. Medyada terör operasyonu olarak nitelendirilen bu operasyon bizim gözümüzde demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren yakınlarımıza gözdağı operasyonudur. IŞİD’liler her yerde elini kolunu sallayarak gezerken bizim yakınlarımızın linç edilmesine izin vermeyeceğiz.  Ortaya atılan iddialar tamamen uydurmadır. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi gözaltına alarak susturacağını zanneden yöneticiler büyük bir yanlış yapıyor. Ama buna rağmen biz aileler sadece adil bir yargılama talep ediyoruz"dedi.

'BU HUKUKSUZLUĞA SON VERİLSİN'

Yakınlarıyla görüştürülmediklerini ve aralarında hastaların bulunduğunu belirten Karasu, gözaltıların derhal ifadelerinin alınarak serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Karasu açıklamasına su sozlerler devam.etti “Gözaltına alınan yakınlarımızın hepsi toplumda saygın bir yere sahiptir. Bu gözaltılarla işlerinden alıkonmuşlar ve ailelerinden, çocuklarından mahrum bırakılmışlardır. Gözaltına alınanlar arasında sağlık sorunu yaşayanlar, açık kalp ameliyatı olanlar, şeker ve kalp rahatsızlığı olanlar, bel fıtığı ameliyatı geçirenler, kanser tedavisi olanlar var. Çocuklarımızın sağlıklarından endişe ediyoruz. Görüşme talep ediyoruz. Çocuklarımızla görüşemiyoruz Buradan yetkililere sesleniyoruz: Bir an önce bu hukuksuzluğa son verilerek yakınlarımızın ifadelerinin alınıp serbest bırakılmasını talep ediyoruz". (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Waweyli konserlerinin startını verdi

SONRAKİ HABER

Schneider işçisi: Yasağa rağmen grev yaparız dedik, yaptık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...