24 Ocak 2017 17:17

İngiltere Başbakanı May Türkiye'ye geliyor

İngiltere Başbakanı Theresa May Cumartesi günü Türkiye'yi ziyaret edecek.

Paylaş

Theresa May, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelecek.

BBC Türkçe’nin haberine göre, May Cuma günü Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin hemen ardından Türkiye'ye geçecek.

İngiltere Başbakanı olarak ilk kez Türkiye'yi ziyaret edecek olan May, ülkesini Avrupa Birliği'nden (AB) çıkarmaya hazırlanıyor.

May, Brexit sonrası İngiltere'nin 'büyük ve küresel bir ticaret ulusuna' dönüşeceğini söylemişti.

İngiltere hükümeti bu kapsamda, AB'den çıktıktan sonra aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelerle serbest ticaret anlaşmaları imzalamak için görüşmeler yürütüyor.

May'in Ankara'daki temasları sırasında ele alınması beklenen diğer konular ise IŞİD örgütü ile mücadele, mülteci krizi ve Kıbrıs görüşmeleri olacak.

MAY'İN SÖZCÜSÜNDEN 'İNSAN HAKLARI' SORUSUNA YANIT

İngiltere'de Başbakanlık Sözcüsü, May'in Türkiye'de insan hakları ihlallerini gündeme getirip getirmeyeceğine ilişkin gazetecilerin bir sorusu üzerine, "Türkiye'nin demokrasisini ve kurumlarını desteklediğimizi açıkça belirttik" dedi.

Sözcü yanıtında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Başbakan bu fırsatı desteğimizi yinelemek için kullanacak ama Türkiye'nin buna (darbe girişimine) yanıtının orantılı olması gerektiği konusunda açık olacağız ve tabii ki bu konuları gündeme getirmeye devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Lübnanlı Belediye Başkanlarından Reina anması

SONRAKİ HABER

Çin: 'Adalar üzerindeki egemenliğimiz tartışılmaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...