24 Ocak 2017 16:15

Anıları tazeleyen el

Eskiden çekilen ve giderek solan fotoğrafları kurtarmak mümkün. Ukraynalı Tetyana Dyachenko elleri bu anıları tazeliyor.

Paylaş

Günümüz teknolojisi fotoğraflarda düzenlemeler yapmak için büyük olanaklar sunuyor.  Bu olanaklar en çok da eski zamanlarda çekilen, giderek solan, belirsizleşen manevi değeri yüksek fotoğraflarda için işe yarıyor. Rengi bozulan, giderek daha belirsiz hal alan, katlanmaktan dolayı silikleşenler, filmin kalitesizliğinin kurbanı olanlar. Teknoloji sayesinde artık bu anları gerçeğe olabildiğince yakın bir şekilde kurtarmak mümkün.

LOG’da yer alan habere göre, Ukraynalı Tetyana Dyachenko internette fotoğraf yenileme teknikleriyle nam salmayı başardı. Onun Photoshop’taki yetenekleri sayesinde şimdiye kadar birçok anı kaybolmaktan kurtuldu. Dyachenko kullandığı çeşitli yöntemlerle silikleşen noktaları daha belirgin hale getiriyor. Kaybolan kısımları özenli bir çalışmayla yeniden yaratıyor. 

Renk bozulmalarını ortadan kaldırıp daha yeni çekilmiş bir fotoğraf gibi hissettirmelerini sağlıyor. Tabii az da olsa Phosohop‘un etkilerini hissetmek mümkün oluyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Çin’de 6 milyon yaşında dev su samuru kalıntısı bulundu 

SONRAKİ HABER

Rodallega resmen Trabzonspor’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...