24 Ocak 2017 16:24

Çin’de 6 milyon yaşında dev su samuru kalıntısı bulundu 

Çin’in güneyindeki Yünnan bölgesinde kurt büyüklüğünde 6 milyon yaşında dev bir su samuru kalıntısı bulunduğu açıklandı

Paylaş

Sputnik’in haberine göre, Çin’in güneyindeki Yünnan bölgesinde şu ana kadar türüne rastlanmayan kurt büyüklüğünde dev bir su samurunun kalıntılarına ulaşan ABD’li paleontologlar, bilinmeyen türe ‘Siamogale melilutra’ adını verdi.

The Journal of Systematic Paleontology dergisinde yayınlanan makalede, tarih öncesi döneme ait kurumuş bir gölün dibinde yapılan paleontolojik araştırmalar sırasında bulunan su samurunun kemiklerinin 6 milyon yaşında olduğunun tahmin edildiği aktarıldı. Su samurunun 21 santimetre uzunluğundaki kafatasını inceleyen uzmanlar, hayvanın yaklaşık elli kilogram ağırlığında olduğu tahmininde bulundu.


Günümüzde Avrasya’da yaşayan su samurlarının en fazla on kilogram ağırlığında olduğu, Brezilya’daki aynı türün ise otuz kilogramı geçmediği belirtildi.

Yapılan tomografi sayesinde uzmanlar, dev su samurunun dış görünümünün, şu anda yaşayan türdeşlerinden çok porsuğa benzediğini ortaya koydu.

Cleveland Doğa Tarihi Müzesi’nin basın dairesinden yapılan açıklamada, bulunan su samurunun kafatasının, dişlerinin ve iskeletine ait diğer bazı parçaların, bu türün evrim tarihinin ve işlevsel morfolojik özelliklerinin daha iyi araştırılmasına katkıda bulunacağı aktarıldı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

İsrail'den Batı Şeria'da 2 bin 500 konut inşasına onay

SONRAKİ HABER

Anıları tazeleyen el

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa