08 Haziran 2012 12:20

Legrand işçileri Gönen Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Tesislerinde

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu, Gebze Organize Sanayi bölgesinde bulunan Legrand emekçileri Gönen Kemal Türkler Tesislerinde sendikamızın düzenlemiş olduğu etkinlikte bir araya gelerek iş stresini attı.Sendikamızın, Kemal Türkler Tesisleri’nde düzenlenmiş olduğu sosyal etkinlikle

Legrand işçileri Gönen Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Tesislerinde
Paylaş
Gülay Sap

Sendikamızın, Kemal Türkler Tesisleri’nde düzenlenmiş olduğu sosyal etkinlikle yaklaşık olarak 200 çalışan aileleriyle birlikte katılım gösterdiği bugünde, işçi sınıfının birlik ve beraberliği dikkate değerdi. Etkinliğe katılan Legrand emekçileri, iş stresinden ve yoğun çalışma temposundan uzakta bir gün geçirirken, çeşitli sosyal aktiviteler düzenleyip, birlik olmanın verdiği güç ile hep birlikte türküler söyleyip, halaylar çektiler.

Sendikal yapılanmanın sadece iş yerindeki ekonomik ve demokratik örgütlülükten geçmediğini, sosyal yaşamda da işçi sınıfının birlik ve beraberliğini sağlaması, emekçilerin sosyal dayanışmasının, birbiriyle olan sosyal ilişkilerinin ve aynı örgütün üyeleri olma ortak duygusunun pekiştirilmesi, örgütlü mücadelemize değer katması açısından bir ilkti ve sendikal sınıf mücadelemize ivme katması açısından önemlidir.

Etkinliğe katılan Legrand işçisi arkadaşlarımızın etkinlik sonrası görüşleri şöyledir;

HAMİDİYE ÇETİN:
Çalışanların uzun süredir ihtiyacı olduğu bir etkinlikti ve bu tür etkinliklerin işçilerin kaynaşması, örgütlenmesi açısından daha sık yapılması gerekir.
VESİLE PEHLİVANOĞLU:
Aynı fabrikada örgütlü bulunduğumuz çalışma arkadaşlarımız ile iş ortamı dışında sendikamızın düzenlemiş olduğu bu etkinlikte buluşmak, birlik ve beraberliğimiz açısından güzel bir gelişme oldu.
ERDOĞAN GÜNEŞ:
Sendikamızın Kemal Türkler tesisinde düzenlemiş olduğu bu etkinlikle Legrand emekçilerinin kaynaşması ve sosyal etkinliklerde bulunması, müzikli eğlence tertip edip, çalışma ortamı dışında kendi aralarında sorunlarını tartışıp sohbet etmesi, çalışanların ailelerinin birbirileriyle tanışması, gece geç saatlerde sahilde devrim ateşi yakıp halaylar çekilmesi vs. bütün bunlar bizler için güzeldi. Bu sebepten dolayı bütün emekçi arkadaşlarıma ve sendikamıza teşekkür ediyorum.
NESİM KOLOS:
Aslında uzun süredir yapılması gereken bu tür etkinliklerin bizlere neleri kazandırdığının en güzel göstergesidir. Legrand işçileri için birlik, beraberlik ve örgütlülüğün bir örneğidir. Bu tür etkinlikler işçi sınıfını kaynaştırdığı gibi ileriye dönük olarak da örgütlülüğümüzü sağlamlaştırıcı adımlardır...                                                               

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler İmam Hatip'e yönlendiriliyor

SONRAKİ HABER

Tolon, Zirve Katliamı iddianamesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...