24 Ocak 2017 16:00

Soma davası avukatlarından asılsız haberlere suç duyurusu

Ailelerin avukatları, Soma davası ile kendileri hakkında asılsız haberler yapan, bazı gazete ve internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Ailelerin avukatları, Soma davası ile kendileri hakkında asılsız haberler yapan, Sabah, Haber7, Türkiye Gazetesi, iyi günler.net, ekonomiguncel.com gibi bazı internet gazeteleri ile ilgili Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Davanın sürdüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Avukatlar adına konuşan Denizer Şanlı, Soma davasında sona yaklaşılırken  sanık tarafının olayın sabotaj olduğuna dair gerçek dışı, hiçbir dayanak ve delili olmayan beyanlarını daha çok dile getirdiklerinin belirtti. 

Gayri ciddi birçok taleple mahkemenin baskı altına alınmaya çalışıldığını belirten Şanlı, "Adı sanı duyulmamış sitelerde, ailelerin avukatları hakkında terör örgütü faaliyeti yürüttüğü, heyetin mahkemeyi Whatsapp görüşmeleri ile sürdürdüğü gibi pek çok ipe sapa gelmez haberler çıktı. Sanıkların yapamadığı senaryoyu medya organlarında yaparak kamuoyu yaratma amacına yönelik bu faaliyetler hakkında iftira, hakaret ve yargılamayı etkilemekten suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi. 

CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Milletvekili olarak ölen madencilerin eş, çocuk ve yakınları  için, Türkiye halkı için aynı nedenlerle suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Biçer, "Bu bir toplu cinayet, sorumlularının AKP iktidarı ve Bakanları başta olmak üzere, yargılanmadığını biliyoruz. Bütün yetkili ve sorumlular yargılanana kadar mücadele edeceğiz" dedi. 

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, sanık tarafının üretim baskısı ve kar hırsını kabul etmeyip "sabotaj var" dediklerini ifade etti. 

Özel, şirket yetkililerinden sonra kamu sorumlularının da hesap vereceğini söyledi.(Manisa/EVRENSEL)            
 
 

ÖNCEKİ HABER

İngiliz Yüksek Mahkemesi Brexit için meclis şartı getirdi

SONRAKİ HABER

İsrail'den Batı Şeria'da 2 bin 500 konut inşasına onay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...