24 Ocak 2017 13:42

Kılıçdaroğlu: Teröre desteğin itirafı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Numan Kurtulmuş'un “Referandumdan ‘evet’ çıkarsa terörün sesi kesilir” sözlerine tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un “Referandumdan ‘evet’ çıkarsa terörün sesi kesilir” sözlerini ‘teröre desteğin itirafı’ olarak yorumladı. 

Kılıçdaroğlu gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24’üncü yılında, hayatını kaybettiği ve adının verildiği Uğur Mumcu Sokağı’nda düzenlenen törene katıldı. 

Törenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş’un “Referandumdan ‘Evet’ çıkarsa terörün sesi kesilir” açıklamasının talihsiz bir itiraf anlamına geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu, ‘Şu anda terörü biz destekliyoruz’un itirafıdır. Yani sürekli terörü besliyoruz, terör örgütlerine göz yumuyoruz. İnsanlar ölüyor, insanlar katlediliyor. ‘Eğer bizi seçerseniz, başkanlık rejimini, tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek’ anlamına geliyor. Bu itiraftır. Bu çok talihsiz bir itiraftır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir.” Kurtulmuş’tan bu açıklamayı duyduğu için ‘çok üzgün’ olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Böyle bir lafı asla duymak istemezdim. Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması son derece hazindir, son derece utanç vericidir” diye konuştu.

KURTULMUŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sözlerine Twitter'dan "Eğer sözlerimden Sayın Kılıçdaroğlu, bugünkü söylediklerini anlamışsa vay ana muhalefetin haline" şeklinde açıklama yaparak cevap verdi. 

Kurtulmuş, ""Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugünkü açıklamasından anlaşılıyor ki kendisi ne söylediklerimi okumuş ne de dinlemiştir. Bir muhaberin yorumunu katarak yönelttiği soruya sözlerimi çarpıtarak ve bağlamından kopararak cevap vermesi siyasi bir suiistimaldir. CHP liderinin 'olay böyleyse' sözünün arkasına saklanarak gündem oluşturma kaygısıyla ağzına geleni söylemesi en hafif tabiriyle basiretsizliktir. Eğer sözlerimden Sayın Kılıçdaroğlu, bugünkü söylediklerini anlamışsa vay ana muhalefetin haline" dedi.

AYHAN BİLGEN’DEN TEPKİ

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de sosyal medya hesabından “Evet çıkarsa terör biter" diyenler önce bugün neden bitmediginin hesabını vermeli.Ülkeyi kim yönetiyor?” şeklinde tepki gösterdi. 

 KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde saldırıların duracağını savunarak “Allah’ın izniyle referandumda büyük oranda ‘Evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler” açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Aykut Kence Evrim Konferansı’ kayıtları devam ediyor

SONRAKİ HABER

CHP’nin referandum planı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...