24 Ocak 2017 13:10

Taşkale, Anlı ve Türk Elazığ’da ziyaret edildi

Emek Partisi MYK üyesi Levent Tüzel ve Demokrasi İçin Hukukçular üyesi Av. Leyla Han Tüzel, Fırat Anlı, Ahmet Türk ve Mustafa Taşkale'yi ziyaret etti.

Paylaş

Emek Partisi MYK üyesi Levent Tüzel ve Demokrasi İçin Hukukçular üyesi Av. Leyla Han Tüzel, tutuklu belediye eş başkanları Fırat Anlı ve Ahmet Türk ile Dersim’de evi basılarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan EMEP Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale’yi cezaevinde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Evrensel'e konuşan EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, Ahmet Türk ve Fırat Anlı’nın yeni yapılmış T tipi cezaevinde kaldığını ve görüşmede hem kameralı kayıt sisteminin hem de gardiyan nezaretinde görüş sisteminin uygulandığını söyledi.

“Bu durum karşısında cezaevi idaresi mahkeme kararı olduğunu söyledi ancak kararı göstermediler” diyen Tüzel usulsüz ve hukuk dışı bir uygulamanın yapıldığını söyledi.

Ahmet Türk’ün sağlık durumu sebebiyle cezaevinde kalmaması gerektiğini söyleyen Tüzel, Ahmet Türk ve Fırat Anlı’nın aynı koğuşta kaldıklarını söyledi. Demokrasi İçin Hukukçular üyesi Av. Leyla Han Tüzel cezaevinde kapasitenin iki katı insanın olduğunu ve yerde yattıklarını söyledi. Sağlıklı bir ortamın olmadığını söyleyen Av. Leyla Han Tüzel bu durumun günlük yaşamı zorlaştırdığını söyledi.

TÜZEL: MUHALEFETİ SİNDİRMEYE DÖNÜK BİR OPERASYON

Mustafa Taşkale’nin iddianamesinin henüz yazılmadığını söyleyen EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, “Suçlama konusu yapılan şeylerin ülkedeki gelişmelerle ilgili demokrasi güçlerinin talepleri. Bunlardan bir tanesi HDP eş başkanlarının tutuklanmasına ilişkin yapılan açıklamalar. Bu açıklamaya katılmayı da yasa dışı terör örgütünden talimat almakla değerlendiriyor ve bu şekilde terör örgütü bağlantısı kurmaya çalışıyorlar” dedi.

Bu bağlantıyı  “Son derece temelsiz, dayanaksız, hukuki mesnetten yoksun.” diye değerlendiren Tüzel “Esas itibariyle belediye başkanlarının da tutuklandığını görerek belediyeye kayyım getirmek ve Dersim’deki demokrasi güçlerini, muhalefeti sindirmeye dönük bir operasyon" dedi.

Hukuk çerçevesi içerisinde kabul edilebilecek bir şey olmadığını söyleyen Tüzel, Taşkale'nin tutuklu olarak kalmasının da ayrı bir garabet olduğunu ve tutukluluk halinin incelenmesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Türk’ün, HDP yöneticilerinin, üye ve aktivistlerinin tutuklandığı böyle bir ortamda bu referandumun demokratik bir ortamda yapılmamış olacağını söylediğini aktaran Tüzel, Türk’ün “Bir muhalefet, bir tepki var ancak bu iktidar tarafından sindiriliyor.” dediğini belirtti. Tüzel, Türk’ün haklı kaygılarını paylaştığını söyledi.

DAVA GÖRÜLMEYE BAŞLADIĞINDA BURADA OLACAĞIZ

Taşkale, Anlı ve Türk ziyaretini Demokrasi İçin Hukukçular adına yaptığını söyleyen Av. Leyla Han Tüzel, “Bu tutuklamalarla birlikte aynı zamanda bölgede yaşanan gelişmeler ve gittiğimiz referandum süreci birlikte değerlendirildiğinde muhalefetin tamamen baskılandığını ve hayır cephesini örgütleyecek kişilerin referandum süreci boyunca cezaevinde tutulacağı gibi bir şey görünüyor.” dedi.

Taşkale’nin dosyasının açılmasının da bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Leyla Han Tüzel “Taşkale’nin yargılaması başladığında biz burada olacağız.” dedi. “Politik faaliyetlerin bir siyasi parti yöneticisi Mustafa Taşkale’nin hakkı olduğunu belirtip bu faaliyetlerin yargılanmasının, açılan davanın hukuk dışı olduğunu dile getireceğiz.” diyen Tüzel “Rutin yapılan tutukluluk incelemelerinin dahi üstünkörü yapıldığını ve hiçbir gerekçe ileri sürmeden tutukluluğun haline dahil verilen kararların hukuksuz olduğunu söylemek isterim.” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'AKP siyasi ömrü için kamu varlıklarını talan edecek'

SONRAKİ HABER

Ana’dolu Tiyatro Ödülü Ayşenil Şamlıoğlu’nun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa