24 Ocak 2017 13:08

CHP’li Seyit Torun: Teşvik programı referanduma yatırım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, teşvik programının halka değil, referanduma yatırım olduğunu ifade etti.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başbakan Binali Yıldırım’a, “Milletin evinde tencerenin kaynamadığı, onu ısıtacak sobanın yanmadığı bir ortamda halkımızın sıkıntılarını siyasi rant için kullanmayın” diye seslendi.

Torun, Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan teşvik programının halka değil, referanduma yatırım olduğunu ifade etti. Bundan önce hükümet tarafından ilan edilen proje ve teşviklerin başına ne geldiyse, bu vaatlerin de başına aynı şey geleceğini savunan Torun, “Bu bir referandum yatırımıdır. Referandum biter bitmez bu sözler de projeler de unutulacaktır. Türkiye’nin 81 ilin ekonomik krizin pençesinde işsizlik ve yoksullukla yoğrulduğu bir noktada eğer AKP Hükümeti samimi bir tavır içinde olsaydı, bundan mutluluk duyar, her türlü desteği verirdik” dedi.

‘VERDİĞİNİZ SÖZLER NE OLDU?’

Hükümeti, vatandaşın sıkıntılarından siyasi kazanç devşirmekle suçlayan Torun, şöyle devam etti:

“Ankara’ya verilen sözlere ne oldu; Ankara’yı savunma sanayiinin üretim merkezi yapma projesine, Askeri uydular ve uzay merkezi projesi nerede inşa edildi? ‘Güneykent’ diye ilan ettikleri 500 bin nüfuslu şehir ne durumda? 40 bin kişilik stadyum projeden gerçekliğe dönüştü mü? Keçiören İstanbul Bulvarı arasındaki tünel ne aşamada? Akyurt’a kuracağınızı söylediğiniz fuar merkezi bitti mi? Ankara’yı termal sağlık merkezi yapacağız dediniz; ne kadar yatırım yaptınız bu konuda? 

Diyarbakır için 2011 yılında vermiş oldukları proje sözlerine bir göz atın. Suriçi için yenileme projesi dediler; masaya oturdukları PKK’nın da katkılarıyla bugün Suriçi bir viraneye dönmüştür. Dicle Vadisi Projesi sözü verdiler, maketlerini yaptılar, projeler internet sayfalarında duruyor. Diyarbakır Şanlıurfa Otoyolunu yapacağız, dediler, karayollarının sayfasında 2023 hedefi olarak bekliyor. Soruyoruz, nerede ve hangi aşamada bu projeler?”

‘İHTİYACIMIZ OLAN ULUSAL BİR KALKINMA HAMLESİ, CİDDİ BİR PROGRAM’

Güneydoğu Anadolu Bölgesi için teşvik programlarının da büyük ölçüde sözde kaldığını belirten Torun, “Şimdi referandumun kapıda olduğu bir dönemde, bir kez daha söz veriyorlar. Buradan Başbakana sesleniyorum; milletin evinde tencerenin kaynamadığı, onu ısıtacak sobanın yanmadığı bir ortamda halkımızın sıkıntılarını siyasi rant için kullanmayınız. Bugün Türkiye ekonomisinin sıkıntılar içinde olduğu bir noktada, ihtiyacımız ulusal bir kalkınma hamlesi ve bu hamlenin yerel kalkınmayla el ele tutuştuğu ciddi bir program ve yaklaşımdır” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP’de referandum toplantıları başlıyor

SONRAKİ HABER

İlk toplantıyı büyük patronlarla yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...