24 Ocak 2017 13:05

AKP’de referandum toplantıları başlıyor

Meclis’te kabul edilen başkanlık sistemini getiren anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesinin ardından AKP’de referandum toplantıları başladı.

Paylaş

Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin, Meclis’ten geçmesinin ardından AKP’de strateji toplantıları da başlıyor. Anayasa değişikliği teklifi yarın genişletilmiş il başkanları toplantısında anlatılacak. Ardından, MKYK toplantısında referandum için yol haritası, kampanya süreci belirlenecek.

ANKA’nın haberine göre, AKP yarın öğlenden önce genişletilmiş il başkanlarını topluyor. İl başkanlarına  teknik ayrıntıları yarın TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu tarafından anlatılacak.

HEYET KURULACAK, KİTAPÇIKLARIN DETAYLARI TANITILACAK

AKP yarın MKYK’da, referandum sürecinde teşkilatların nasıl çalışacağı konusunu masaya yatıracak. Kurulacak olan referandum heyetini Başbakan belirleyecek. Heyet referandum sürecinde nasıl çalışılacak, nasıl bir kampanya izlenecek, teşkilatlara nasıl görevlendirme yapılacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın referandumla ilgili miting ve televizyon programlarını koordine edecek. Öte yandan anayasa değişikliği için AKP teklifi anlatan bir kitapçık hazırladı. Dünya örneklerinin de verildiği kitabın taslak metni yarın MKYK’ya sunulacak.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I BEKLİYOR

Öte yandan, TBMM Başkanlığı anayasa değişikliği teklifini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmak için, Erdoğan’ın yurt dışı gezisinden dönmesini bekliyor. TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü değişiklik teklifi ile ilgili yazım ve inlemesini tamamladı. Teklifin Perşembe ya da Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunması bekleniyor. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Uğur Mumcu, doğum yeri Kırşehir’de anıldı

SONRAKİ HABER

CHP’li Seyit Torun: Teşvik programı referanduma yatırım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...