24 Ocak 2017 12:25

Yargıtayın bozduğu cinsel saldırı davasına erteleme

Yargıtay tecavüz sanığı iş adamının mahkumiyet kararını bozdu. Avukatların karara itiraz ettiği cinsel saldırı davası ileri bir tarihe ertelendi.

Paylaş

Gebze’de 2009 yılında cinsel saldırıya maruz kalan S.D’nin şikayetiyle açılan ve 2013 yılında cezayla sonuçlanan dava, Yargıtay tarafından “kadının, kimi davranışlarının 'hayatın akışı’na uygun bulunmaması” iddiasıyla yerel mahkemeye yeniden gönderildi. Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada mağdur avukatı Perihan Meşeli, Yargıtayın tecavüzden sonra mağdur ile sanığın birlikte kahvaltı yapmaları, darp ve cebir izi olmaması nedeniyle kararı bozduğunu belirterek, "Yargı kadın beyanını sorguluyor ve rıza varmış gibi gösteriyor" dedi.

2009 yılında meydana gelen olayda iş adamı A.A. iddiaya göre İstanbul'da bir yemekte tanıştığı S.D'yi Gebze'de bulunan evine getirip, tehdit ederek tecavüz etti. S.D'nin şikayeti üzerine yargılanan A.A, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gebze 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi cezanın infazını hükümlünün kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle Yargıtaydan gelecek karar sonrasına bıraktı. Yargıtayın kararı bozmasının ardından dava yeniden Gebze 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. S.D. Duruşmada hazır bulunurken sanık duruşmaya katılmadı. Duruşmada ağlayarak savunmada yapan S.D. tehdit edildiğini ve sanık tarafından savunmasız bırakıldığını anlattı. S.D.  “Alınmış ve verilmiş bir karar vardır. 9 yıldır mücadele veriyorum. Alınmış kararın bozulmasını yanlış buluyorum. Benim ne yaşadığımı kim bilebilir. Şikayetim ve mücadelem devam edecek” diyerek göz yaşlarını tutamadı.

‘YARGITAYIN KARARI HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI!’

Mağdurun avukatlarından Perihan Meşeli söz alarak, olay günü tanık olarak bilinen kişinin dinlenilmesi, olayın yaşandığı zamanda karakol ifadeleri, hastane raporlarının incelenmesi gerektiğini söyledi.

Mevhide Canan Arın da, Yargıtayın verdiği kararın hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti. Arın, olayın yaşandığı gün olanları hatırlatarak, “Dört duvar arasında cereyan eden bu olayda mağdurun beyanlarının aksine dair de bir delil yoktur. Biz bu nedenle Yargıtay bozma ilamına uydurulmasını talep ediyoruz ve tevkii tatkikat talebimizin kontrolünü talep ediyoruz” dedi.

Avukat Meriç Eyüpoğlu ise sanığın tutuklanmasını talep ederek, bildirdikleri tanıkları tehdit etme ve kaçma imkanının söz konusu olduğunu belirtti.

Mahkeme, adli tıp raporunun beklenilmesine ve tanıklarının dinlenmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ferhat Tunç savcılığa ifade verdi

SONRAKİ HABER

Pınar Aydınlar'dan tacize suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa