24 Ocak 2017 12:28

Ferhat Tunç savcılığa ifade verdi

Ferhat Tunç, AKP Milletvekili Orhan Miroğlu'ya hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa ifade verdi.

Paylaş

Sanatçı Ferhat Tunç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’ya hakaret ettiği iddiasıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi.

Sabah saatlerinde evine gelen polislerin hakkında zorla getirme kararı olması nedeniyle kendisini gözaltına almak istediğini belirten Tunç, bugüne kadar ne zaman savcılığa çağrılsa kendisinin gittiğini ifade ederek polislerle bu çerçevede görüştüğünü ve ikna ettiğini söylemişti.

Tunç, Twitter’dan 27 Kasım 2015’te yazdığı şu mesaj nedeniyle gözaltına alınmak istendi: “Sarayın tetikçiliğine soyunmuş bu zatın yazdıkları mide bulandırıyor. Kürtler tarih boyunca bu CAŞ’lardan çok çekti.”

MİROĞLU’NUN YAZDIKLARINA TEPKİMİ İFADE EDEN BİR TWEET OLMUŞ

Savcılık ifadesinin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Savcılıktaki ifade işlemlerim nihayet bitti ve evimdeyim. Bize hakaret, küfür ve tehdit edenlerden şikayetçi olduğumuz halde bir şey olmuyor!” diyerek şunları yazdı; “Orhan Miroğlu’nu Kürt siyasetinden tanırım. Üstelik bir dönem saygı duyduğum bir siyasetçiydi. Söz konusu tweet bana aittir. Sosyal medyada hiç kimseye hakaret etme ve tehdit etmek gibi bir tarzım yoktur. Orhan Miroğlu’nun yazdıklarına tepkimi ifade eden bir tweet olmuş. Ne yazdıklarını hatırlamıyorum ancak kendisine kızmış olduğum kesin. Eleştiride aşırıya kaçmış olabilirim ve bunun da geçmişteki siyasi hukukmuzla ilgili olduğunu düşünüyorum. “Tetikçilik” yapıyor sözüyle Miroğlu’nun yakın durduğu AKP siyasetine kendini ispatlama ve bu zihniyeti yanlışlarına rağmen savunmasıdır. “Caş” Kürtlerin daha çok kendi içlerinden çıktıkları halde kendilerine ihanet ettiklerini düşündükleri kimseler için kullandığı bir deyim. Dolayısıyla eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Kendisiyle kişisel bir sorunumuz yok. Söyleyeceklerim bundan ibaret” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Keleş, telefonuna el konularak serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Yargıtayın bozduğu cinsel saldırı davasına erteleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...