24 Ocak 2017 12:04

Ev işçisi Şimşek'in ölümünü uzmanlar araştıracak

Çalıştığı evde yaşamını yitiren ev işçisi Rukiye Şimşek'in davası, yeniden rapor hazırlanması gerekçesiyle 23 Mayıs'a ertelendi. 

Paylaş

İş güvenliği tedbiri alınmadığı için yaşamını yitiren ev işçisi Rukiye Şimşek'in davası, uzman heyet tarafından yeniden bir rapor hazırlanması gerekçesiyle 23 Mayıs'a ertelendi. 

İstanbul'un Bostancı ilçesinde 2013 yılında çalışmakta olduğu evin camından düşerek yaşamını yitiren ev işçisi Rukiye Şimşek'in davası Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Şimşek Ailesi'nin avukatı Sevgi Evren ve İMECE Ev İşçileri Sendikası katıldı.

Avukat Sevgi Evren, İş Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanı tarafından hazırlanan raporu daha önce mahkeme heyetine sunduklarını belirterek, bu raporun dikkate alınmasını istedi. Evren, mevcut bilirkişi raporunun kusurlu olduğunu bu nedenle karar verildiği takdirde eksik incelemenin söz konusu olacağını söyledi. Bilirkişi raporuna dayanarak verilen kararın eksik olacağını vurgulayan Evren, yeniden keşif yapılması ve rapor hazırlanmasını talep etti. 

Bilirkişi mütalaası ile dosyadaki mevcut rapor arasındaki çelişkilerin giderilmesi ve itirazların birlikte değerlendirilmesi amacıyla dosyanın daha önce görev yapmış bilirkişilerden hariç üçlü İş Güvenliğinde uzman heyete tevdii edilerek yeniden rapor tanzim edilmesinin istenmesine karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 23 Mayıs tarihine erteledi.

Duruşma sonrası Şimşek'in yakınları, avukatı ve İMECE Ev İşçileri Sendikası adliye önünde bir araya gelerek, "İş kazası değil, iş cinayeti" ve "Rukiye Şimşek'e adalet" sloganları atarak, "Kaza değil, fıtrat değil bu bir cinayet. Rukiye Şimşek'e adalet" dövizleri taşıdı.(DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Türkiye ve İran'dan Astana bildirisi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Keleş, telefonuna el konularak serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...