24 Ocak 2017 11:27

Başbakan Yıldırım 'Cazibe Merkezleri' teşviklerini açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Bölge illerindeki 'Cazibe Merkezleri Programı'nın bugünden itibaren hayata geçeceğini duyurdu.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Temmuz tarihinde açıklanan Bölge illerinde "Cazibe Merkezleri Programı"nın başlangıç lansmanında konuştu. 23 ili içeren projenin 19 milyar 600 milyon TL tutarında olması planlandı. Programı “büyük bir atılım” olarak nitelendiren Yıldırım, ekonomik krizin yaşandığı şartlarda hangi kaynakla projeyi hayat geçireceklerini ise açıklamadı. 

Program ile bölgeler arası “eşitsizliğin” ortadan kalkacağını savunan Yıldırım, bunu “ekonomik istikrarın” devamı olarak nitelendirdi. Program ile “Doğu'dan Batı'ya göçün azalacağı” yorumunu yapan Yıldırım, “Doğu-Batı arasındaki refah farkı da tamamen giderilecek” dedi.

Program için 4 Eylül'de toplantılara başladıklarını belirten ve programın 22 Kasım tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlatan Yıldırım, 11 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de de bütün programın içeriği, yani hangi şekilde destekleneceğine dair Bakanlar Kurulu kararının yayınlandığını söyledi. Program için 23 ilden bin 200 başvuru yapıldığı bilgisini vererek, “Efendim, toplam yatırım tutarı 19 milyar 600 milyon. Öngörülen istihdam 112 bin 400. Şu ana kadar ön talep toplamında gelen teklifler bu düzeyde. Bunların dökümüne gelirsek üretimle ilgili olanı 13 milyar, diğerleri de hizmet sektörüyle ilgili talepler. Dolayısıyla bugün 24 Ocak itibariyle resmen daha fazla toplantı moplantı yok program başlıyor” dedi. 

DİREKSİYON KALKINMA BAKANLIĞINDA OLACAK 

Yıldırım, 100 milyon TL ve üzerinde yatırım yapanlara özel destek verileceğini söyledi. Programın Yatırım Destek Ofisleri ve Kalkınma Ajansları tarafından yürütüleceğinin altını çizen Yıldırım, desteğin de Kalkınma Bankası tarafından verileceğini ve işin yürütmesinin Kalkınma Bakanlığında olacağını söyledi.

Programın hayata geçirilmesi konusunda da Yıldırım şunları söyledi: “Bu toplantıda ilgili herkes burada. Sonra ben duymadım bilmiyorum… Dinlemem. Herkes duydu biliyor, nerede iş aksıyorsa bize ileteceksiniz, ilgili valilerimize ileteceksiniz. Bizim zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Terörle ilgili mücadelede ciddi mesafeler aldık, vatandaşlarımız yavaş yavaş normale dönmeli. Terörle ilgili kırsalda terörle mücadele tam kapasite devam ediyor. Bundan sonra daha güzel olacak. Yatırım için her şey hazır. Para hazır, imkanlar hazır, iş yatırımcılara düşüyor. Ben burada para dağıtılıyor gidip parayı alayım 3-5 kuruş diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çalışmaz… Gerçekten yatırım yapacak olana para var.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş SEGBİS'le ifade verdi: Bu savcıları araştırın

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası beklentileri karşılamadı dolar yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...