24 Ocak 2017 11:05

HDP’liler Meclis Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacak

HDP’li vekiller Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder bugün yapılacak olan Meclis Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacak

Paylaş

HDP’li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, HDP eş genel başkanları ve partili milletvekillerinin durumuna ilişkin çağrılarının dikkate alınmaması nedeniyle Meclis Başkanlık Divanı’nın bugün gerçekleşecek toplantısına katılmayacaklarını duyurdular. 

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ve Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder, 25 Ocak 2017 Çarşamba günü yapılacak Meclis Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacaklarını bildirdi.
Buldan ve Önder'in Meclis Başkanlığına gönderdiği dilekçede, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarının devam ettiği, yasama faaliyetlerine katılmalarının önünde bir engel olmadığı ve bu durumun görüşülmesi için Meclis Başkanlık Divanı'na çağrıda bulunulduğu hatırlatıldı. Çağrılarının dikkate alınmadığını ve bu konuda kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade eden Buldan ve Önder, bu tutumun kabul edilemeyeceğini belirterek bugün yapılacak Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacaklarını bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

EMEP İzmir il örgütü, Senkromeç işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Demba Ba geri mi dönüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...