24 Ocak 2017 11:02

EMEP İzmir il örgütü, Senkromeç işçilerini ziyaret etti

EMEP İzmir il örgütü, Çiğli Organize'de direnişteki Senkromeç işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İzmir il örgütü, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Senkromeç fabrikasında işten çıkartılan ve iki gündür fabrika önünde bekleyen işçileri ziyaret etti.

Organize girişinde toplanan parti üyeleri "Senkromeç işçisi yalnız değildir" pankartı arkasında sık sık,  "Birleşe birleşe kazanacağız" , "İş ekmek özgürlük" , "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atarak fabrika önüne yürüyüş gerçekleştirdi. 

Direnişteki işçilerle konuşan EMEP İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, parti olarak işçilerin onurlu direnişini desteklediklerini söyledi.

İşçilerin emek verip ürettiğini ama patronların kazandığını söyleyen Demirci, "İşçilerin durumu patronların iki dudağı arasında. İstedikleri gibi işten atabiliyorlar. Ama sizler hakkınız olan için direniyorsunuz. Yaptığınız bu direniş aslında tüm işçi sınıfının direnişidir. Dün OHAL'i bahane ederek metal işçilerinin grevini yasaklasalar da işçiler hakları için direnmeye devem edecektir. Parti olarak direnişinizi herkese anlatacağız ve direnişinizin yanınızdayız" şeklinde konuştu.  

İşçiler ise teşekkür ederek, bu direnişin ve dayanışmanın daha fazla büyüyeceğine inandıklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

 {{305168}}

ÖNCEKİ HABER

!f İstanbul’un kapanış filmi: Trainspotting

SONRAKİ HABER

HDP’liler Meclis Başkanlık Divanı toplantısına katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa