24 Ocak 2017 09:56

Soma davasında yeni bilirkişi raporu talebi reddedildi

Soma katliamı davası 15. duruşmasının ikinci oturumu başladı. Duruşmada sanık tarafının yeni bilirkişi raporu talebi reddedildi.

Paylaş

Soma katliamı davası 15. duruşmasının ikinci oturumu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Sanıklardan Hayri Kebapçılar'in Avukatı, müvekkilinin Teknik Genel Müdür Yardımcısı olmadığına dair delilleri sunduklarını belirterek, kendisinin proje hazırlamakla sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Bu projelerin TKİ Ege Linyitleri İşletmesi Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından onaylandığını belirten avukat, müvekkilinin sorumluluk alanını belirleyen bir rapor istediklerini söyledi.

ŞİRKETİN DANIŞMANINDAN RAPOR

Ardından Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çekin, metan yanmalarına ilişkin, DEÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Okay Aksoy'dan aldıkları, "Metan Gazı Patlamasının Etkileri" başlıklı bir rapor sunarak raporun ocakta metan yanması olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Raporun okunmasının ardından Avukat Can Atalay, söz konusu raporu kabul etmediklerini belirterek raporun Aralık 2016 tarihli olduğunu, 1 aydır neden mahkemeye sunulmadığını sordu. Raporu hazırlayan kişinin Soma havzasında emniyet topraklarının geri kazanımı konusunda Soma Kömürlerininki de dahil olmak üzere 3 projede danışmanlık yaptığını belirtti.

Atalay bu raporu veren kişinin madendeki sonuçları da öngörmüş olması gerektiğini dile getirdi.

CAN GÜRKAN HAKİMLE POLEMİĞE GİRDİ

Duruşma’nın devamında Sanık Can Gürkan hakimle polemiğe girdi. Gürkan’ın üslubu aile avukatlarının tepkisini çekti. Bir süre tartışma yaşandı. Hakimin ve her iki tarafın talepleri üzerine savcı da görüşlerini beyan etti. Hakim de mahkeme heyetinin taleplere ilişkin ara kararını açıkladı.

Karara göre sanık avukatlarının bir kısım tanığın yeniden dinlenilmesi, test merkezi oluşturularak bandın yakılıp test edilmesi, bilirkişilerin mahkemede dinlenmesi, yeniden bilirkişi raporu istenmesinin reddine, Hayri Kebapçılar ile ilgili talebin reddine, otopsi uzmanlarının dinlenmesi talebinin reddine karar verdi.

Can Gürkan ve Alp Gürkan arasında menfaat çatışması doğduğu gerekçesi ile mudafilerinin ayrılması talebinin de reddine karar vererek oturumu öğleden sonraya erteledi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mülkiyeliler Birliği önünde köpekli saldırı

SONRAKİ HABER

‘IŞİD’çileri bırakanlara soruşturma açılacak mı?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...