24 Ocak 2017 09:23

Karlov suikastında gözaltı işkencesi

Karlov suikastının gerçekleştiği sergiyi düzenleyen Ankaralı Gezginler grubu yöneticilerinden Timur Özkan 13 gündür gözaltında.

Paylaş

Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü sergiyi düzenleyen Ankaralı Gezginler grubu yöneticilerinden Timur Özkan, 13 gündür gözaltında tutuluyor. Olayla ilgili 4 kez ifadesi alınan Özkan'ın avukatları 13 günlük gözaltının artık işkence haline dönüştüğünü ifade ediyor.

Ankaralı Gezginler grubu yöneticilerinden Timur Özkan, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü sergiyi düzenleyicilerindendi. Özkan suikast sonrasında sosyal medyada Aktoller tarafından hedef gösterilmişti. Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri hedef haline gelen Özkan, 11 Ocak Çarşamba akşamı evinden gözaltına alınmıştı. 4 kez defa ifadesine başvurulan Özkan, 13 gündür TEM'de tutuluyor. Özkan'na ifadeleri sırasında olayla ilgili yeni bir soru da sorulmuyor. Özkan'ın avukatları gözaltı işleminin artık bir işkence haline döndüğünü ifade ediyor. Savcılıkla Özkan'ın durumu hakkında görüşme girişiminde bulunan avukatların bu talebi de reddediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Özkan'ın gözaltına alındığı tarihte alınan polis memuru Sercan Başar, esnaf Enes Asım Silin, avukat S. Ö, polis memuru Hasan T. ve akademisyen A.Ş.,  10 Ocak'ta soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermişti. Şüphelilerden akademisyen A.Ş, savcılık ifadesinden sonra bırakılmıştı. Avukat S.Ö. ve polis memuru Hasan T.  ise Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorgusundan sonra adli kontrol şartıyla bırakılırken, Sercan Başar ve Enes Asım Silin, “FETÖ” üyesi oldukları suçlamasıyla tutuklanarak Sincan Cezaevine gönderilmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDK meydanlarda 'hayır'ı örgütleyecek

SONRAKİ HABER

İSİG 2016 yılı göçmen işçi ölümlerini raporlaştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...