24 Ocak 2017 09:06

AKP döneminde 227 faili meçhul cinayet yaşandı

Sezgin Tanrıkulu, AKP döneminde 227 faili meçhul cinayet yaşandığını belirterek araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP Hükümetleri döneminde 227 yeni faili meçhul cinayet yaşandığına dikkat çekerek, Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını istedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'nin kuruluşundan bu yana gerçekleşen tüm faili meçhul cinayetlerin araştırılması gerektiğini ifade ederek, araştırma komisyonu kurulması için Meclise önerge verdi.  Tanrıkulu teklifinde sadece AKP hükümetleri döneminde 227 faili meçhul cinayet yaşandığına dikkat çekerek, “AKP döneminin en büyük faili meçhul katliamı Roboski’de gerçekleşmiştir. Faili bilindiği halde gizlenmektedir. Bu açıdan Roboski Katliamı da failler yargılanmadığı için 'faili meçhul bir katliam' olarak bırakılmıştır” dedi.

Tannrıkulu, 16 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp aylarca devam eden sokağa çıkma yasaklarında ölen yurttaşların, 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin faillerinin de halen bulunamadığını dikkat çekerek, “Kişilerin can güvenliğini sağlamak, faili belli veya meçhul cinayetleri önlemek devletin öncelikli görevlerinden biridir. Ancak ne yazık ki göz göre göre gerçekleşen cinayetlerin önü alınmamakta, failler de sistematik olarak korunmaktadır” diye belirtti. 

MUMCU'NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE

Tanrıkulu, Gazeteci Uğur Mumcu'nun  ölüm yıl dönümünde verdiği araştırma önergesinde, “24 Ocak 1993 tarihinde faili meçhul cinayete kurban gitti. AKP Hükümeti 90'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetler konusunda 'ucu nereye dokunursa dokunsun' diyerek faili meçhul cinayetlerin aydınlatılacağı konusunda açıklama yapmıştı. Ancak, faili meçhul cinayetlerin failleri Ankara’nın dehlizlerinde kaybettirilmiştir. 1990’lı yılların faili meçhul cinayetleriyle ilgili açılan davaların tümü nakledilmiş ve sorumluların çoğunluğu beraat ettirilmiştir. AKP döneminde işlenen faili meçhul cinayetlerin hiçbiri aydınlatılmamış, sorumlular hesap vermemiştir” diye altını çizdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Uğur Mumcu'yu hasretle anıyoruz

SONRAKİ HABER

Ankara'da 'Tiyatro Günleri' başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa