24 Ocak 2017 09:00

DİSK: Uğur Mumcu'yu hasretle anıyoruz

DİSK, Uğur Mumcu'yu ölümünün 24. yılında anarak onun araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğine dikkat çekti.

Paylaş

DİSK, katledilişinin 24. yılında Uğur Mumcu için basın açıklaması yaptı.  Genel Başkan Kani Beko'nun imzasıyla yayımlanan açıklamada "Uğur Mumcu ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumu yıllar öncesinden görmüş, 'cemaat' yapılanmasının üstüne gitmiş, araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğiyle siyasetçileri ve halkı uyarmıştır" denildi.

Beko, "Mumcu'yu hasretle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Beko'nun açıklamasının tam metni şöyle:

"Katledilişinin 24. yılında Uğur Mumcu'yu bir kez daha hasretle anıyoruz.

Uğur Mumcu ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumu yıllar öncesinden görmüş, "cemaat” yapılanmasının üstüne gitmiş, araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğiyle siyasetçileri ve halkı uyarmıştır.

Uğur Mumcu devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk çıkaranlar arasındaydı. Bugün onun işaret ettiği tehlikeler birer birer karşımıza dikildi. Onun katledilişi, saptamalarında ve düşüncelerinde, gerçeğe ne kadar yaklaştığının en açık kanıtıydı.

Ülkemizde onlarca gazeteci ve yazar siyasi cinayetler sonucu öldürüldü. 1909'da öldürülen Hasan Fehmi Bey, bir yıl sonra Ahmet Samim ve sonraları Sebahattin Ali, Abdi İpekçi, İlhan Erdost, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Uğur Mumcu bunlar arasında ilk akla gelenler. Gazeteciler gerçeklere yaklaştıkça, gerçekleri halka ulaştırdıkça ya katledildiler ya hapsedildiler.

24 Ocak 1993'ten bu yana ne yazık ki Uğur Mumcu'nun katledilmesi de diğer benzerleri gibi bütün bağlantılarıyla aydınlatılamadı.

Dün olduğu gibi bugün de onurlu duruşuyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler baskı görüyor, tutuklanıyor. Bugün de karanlıkta yolumuzu aydınlatanların ışıklarını birer birer söndürmeye çalışıyorlar.

Ama Uğur Mumcu'yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler yok edilemiyor, yok edilmeye çalışıldıkça çoğalıyor.   Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya karşı hayır diyenler gücünü Mumcu gibi yürekli insanlardan alıyor.

Yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlıkların üzerine yürümekten çekinmeyen Uğur Mumcu'yu saygıyla ve özlemle anıyoruz.

"Ey işçiler, karanlığa küfretmeyin, aydınlık bir Türkiye için siz de bir mum yakın” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say'dan Uğur Mumcu mesajı

SONRAKİ HABER

AKP döneminde 227 faili meçhul cinayet yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...