23 Ocak 2017 23:28

HDP’li Lezgin Botan ‘idam’ tartışmasının yansımalarını sordu

HDP Milletvekili Lezgin Botan, hükümetin yürüttüğü idam tartışmalarının okullara yansımasını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan bir ilköğretim öğrencisinin ‘İdam’a ilişkin açıklaması üzerine siyasi gerilimin okullardaki etkisine dair soru önergesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istenen soru önergesinde bir ilköğretim öğrencisinin ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ sorusuna verdiği yanıtın mevcut siyasi atmosferin toplum üzerindeki etkisini gösterdiğine dikkat çekildi.

“Söz konusu ilköğretim öğrencisinin açıklamalarına bakıldığında mevcut AKP iktidarının sürdürdüğü gerilim politikasının, toplumun tüm kesimlerini etkisi altına aldığını ortaya koymaktadır” diyen Botan, eğitim düzenlemeleriyle okulların siyasi iktidarların arka bahçesi yapılmak istendiğini ifade etti.

Yılmaz’ın yanıtlaması istenen sorular ise şöyle sıralandı:

- Ulusal basına yansıyan ilköğretim öğrencisinin “Anayasayı değiştireceğim, darbeciler yüzünden bir sürü sorunlar yaşıyoruz. Bu yüzden idam getireceğim. Anayasalar geri dönmüyormuş ama ben geri döndüreceğim.” ifadelerini Milli Eğitim Bakanlığı nasıl değerlendirmektedir?

- Ulusal basında sözleri yer alan ilköğretim öğrencisinin ifadelerine bakıldığında siyasi atmosferin ilköğretim okullarında bile şiddetli bir şekilde hissedildiği görülmektedir. Bunun sebebi nedir?

- İlköğretim okullarında hoşgörüsüzlük ve şiddet dilinin yaygınlaşmasının bazı siyasetçilerin son zamanlardaki açıklamalarıyla bir bağlantısı var mıdır?

- Eğitim kurumlarında kindar, ötekileştirici ve kutuplaştırıcı bir dilin kullanılmaması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının aldığı tedbirler nelerdir?

- Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasetçilerin söz ve uygulamalarının ilköğretim okullarında bile etkisi düşünülerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılan dile ve üsluba ilişkin İktidar ve muhalefet partilerine herhangi bir uyarı yapılmış mıdır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İşçi ölümlerinin engellenmesi için ne yapılıyor?’

SONRAKİ HABER

Trump'ın dışişleri bakanı adayı ilk onayını aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...