23 Ocak 2017 21:57

24 yıl geçti, Uğur Mumcu cinayeti aydınlanmadı

Aradan 24 yıl geçmesine rağmen cinayeti aydınlanmayan Uğur Mumcu için Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Kadıköy Belediyesi etkinlik düzenliyor.

Paylaş

Uğur Mumcu 24 yıl önce bir pazar sabahı evinin önünde bulunan arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını yitirdi. Üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen Uğur Mumcu cinayeti hâlâ aydınlığa kavuşturulmadı.

Araştırmacı gazeteciliğin en önemli isimlerinden Uğur Mumcu ölüm yıl dönümünde anılıyor. Uğur Mumcu bundan 24 yıl önce evinin önünde park halinde bulunan aracına binerken, aracın altına yerleştirilen C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

Suikastın hemen sonrasında yapılan incelemeler ve açıklamalar büyük tartışma yaratmıştı. Patlamanın ardından olay yerine gelen emniyet uzmanları, patlamayla ortaya saçılan parçaları cımbızla toplamak yerine süpürmüştü. Yapılanlar, delillerin karartılmaya çalışıldığı şüphesini doğurmuştu. Cinayetin ardından konuşan yetkililer Mumcu’nun ailesine ve kamuoyuna cinayetin faillerinin yakalanacağı sözü vermişti.  Ancak o günden bu yana cinayet üzerindeki sis perdesi kaldırılabilmiş değil. 

BASIN EĞİLMEYECEK

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Kadıköy Belediyesi ile birlikte “Basın öne Eğilmesin” etkinliği düzenliyor. 

Uğur Mumcu’nun katledilişinin 24. yılında yapılacak olan etkinlik bugün Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezinde saat 20.00’de başlayacak. 

Hasan Fehmi’den, Abdi İpekçi’ye, Metin Göktepe’den  Hrant Dink’e katledilen gazetecilerin Uğur Mumcu şahsında anılacağı  gecede geçmişten bugüne Türkiye’de basın özgürlüğü konuşulacak. Basına yönelik sansürler, gazetecilere yönelik baskıların konuşulacağı etkinliğe Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner ve kısa bir süre önce tahliye olan Dilci Necmiye Alpay konuşmacı olarak katılacak. Cezaevinde bulunan Gazeteciler Kadri Gürsel, Musa Kart ve Turhan Günay’ın mesajlarının okunacağı etkinliğe Erdal Erzincan da türküleriyle katılacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Reina saldırganı sağlık kontrolünden geçirildi

SONRAKİ HABER

Uğur Mumcu anısına 'mum ışığında türküler'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...