23 Ocak 2017 20:26

YPG: Astana’da alınan kararlara göre hareket etmeyeceğiz

YPG Genel Komutanlığı, Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Suriye görüşmelerinde alınacak olan kararlara göre hareket etmeyeceklerini duyurdu.

Paylaş

YPG Genel Komutanlığı, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen Suriye görüşmelerine ilişkin bir açıklama yayımladı. “Astana görüşmelerine davet edilmediğimiz için burada alınan kararlar hiçbir şekilde bizi bağlamayacaktır” denilen açıklamada, YPG Genel Komutanlığı, toplantıda yer alanların çözüme dair katkılarının olmadığını savundu.

‘ÇÖZÜM DEMOKRATİK ÖZERKLİK’

Hawar Haber Ajansı’nda (ANHA) yer alan habere göre, YPG Genel Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:
“Bugün Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya, Türkiye ve İran öncülüğünde ‘Suriye krizi’ konulu bir toplantı yapılmıştır. YPG olarak görüyoruz ki, bu toplantıda yer alanlar, Suriye krizinde pay sahibi olan taraflardır ve çözüme dair hiçbir katkıları bulunmamaktadır.

Suriye’de yaşanan krizin, ancak demokratik projeler, halkların kardeşliği ve Demokratik Özerklikle çözüme ulaşacağını belirtiyoruz.

Astana görüşmelerine davet edilmediğimiz için burada alınan kararlar hiçbir şekilde bizi bağlamayacaktır. Alınacak olan kararlar toplantıda yer alan katılımcılar için geçerlidir.

Suriye’de yaşanan savaşın ve akan kanın bir an önce durmasını, krizin demokratik bir çözüme kavuşmasını umut ediyoruz.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Star Wars'ın sekizinci filminin adı açıklandı: The Last Jedi

SONRAKİ HABER

Afrika Kupası'nda Senegal ve Tunus çeyrek finalde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa