23 Ocak 2017 18:04

Aytemiz Alanyasporu’u 4-1 yenen Beşiktaş evine lider dönüyor

Spor Toto Süper Lig'İn 18. haftasınde Beşiktaş, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup etti ve 16 hafta sonra lider oldu.

Paylaş

Süper Lig'in kritik maçında zirve hesapları yapan Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'a konuk oldu. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Siyah-Beyazlılar karşılaşmadan 4-1 gibi farklı bir skorla sahadan ayrıldı. Beşiktaş'ta Portekizli yıldız Quaresma 2 asist 1 golle takımın en iyilerindendi.

Maçın ilk gölünü sağ kanatta topla buluşan Quaresma'nın ortasında güze bir kafa vuruşuyla Cenk Tosun attı ve skor 1-0 oldu.

26’ncı dakikada, Atiba’nın pas hatasıyla Beşiktaş yarı alanında topu önünde bulan Efecan, ara pasıyla topu Vagner Love’a aktardı. Ceza sahası içi sol çaprazında kaleci Fabricio Agosto’yu geçen Vagner Love, yerden şutunu çekti. Ancak savunmada Tosic kaleye giden şutu son anda uzaklaştırmayı başardı.

32’nci dakikada, siyah-beyazlı takım ikinci golü buldu ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sağ kanatta topla buluşan Quaresma meşin yuvarlağı arka direğe gönderdi. Bu noktada topa kafa vuran Babel, topu ağlara göndermeyi başardı, ancak yardımcı hakem, Babel’in golden önceki pozisyonunu ofsayt olarak değerlendirdi.

38. dakikada Beşiktaş topu kaptı ve hızlı bir şekilde atağa çıktı. Tolgay'ın pasında topla buluşan Ryan Babel, kaleciyi ve savunmayı çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi durum 2-0 oldu. Babel Beşiktaş formasıyla ilk golünü kaydetti.

İkinci yarıya Beşiktaş başladı. 47. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Cenk Ahmet’in topa elle müdahele etmesi sonucunda Beşiktaş penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Ricardo Quaresma skoru 3-0 yaptı.

53. dakikada Donald Guerrier, topu kaptı ve Beşiktaş ceza sahasına girdi. Fabri ile karşı karşıya kalan Landel yerde kaldı ve Alper Ulusoy penaltı noktasını gösterdi.  Penaltıyı kullanan Wagner Love skoru 3-1 yaptı.

73. dakikada Beşiktaş korner kazandı. Topun başına Geçen Quaresma'nın ortasında Brezilyalı savunmacı Marcelo kafayla topu ağlarla buluşturdu: 1-4

Beşiktaş bu galibiyetle Süper Lig'de 16 hafta sonra 41 puanla sonra liderliğe oturdu.(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Adana Şubesinden kuruluşlarının 22. yılında eylem

SONRAKİ HABER

Geçici özel güvenlik bölgelerindeki yasak 15 gün uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...