23 Ocak 2017 17:26

Samandağ’da ortak açıklama: Gözaltılar serbest bırakılsın

Hatay Samandağ'da demokratik kitle örgütleri gözaltına alınanların bırakılmasını talep etti.

Paylaş

Hatay’da HDP, SYKP ve EMEP yöneticilerinin olduğu yaklaşık 30 kişinin 18 Ocak sabahı evleri basılarak gözaltına alınmasına Samandağ'da yer alan  dernekler, meslek ve kitle örgütü temsilcileri tepki gösterdi. 

Yapılan açıklamada, OHAL’in ilçe halkının tamamını ‘şüpheli’ haline getirdiği  belirtildi. Muhalif eğilimlerin etkisiz hale getirilmek istendiginin ifade edildigi açıklamada, “İlçemizde yapılan operasyonlarda darbe teşebbüsü veya terörle alakası olmadığına inandığımız hemşerilerimizin gözaltına alınmış olmalarının, devletin ve demokrasimizin darbe ve terörle mücadelesi olmadığı; ülke geneline de yayılan toplumsal ve siyasi muhaliflere karşı başlatılan bir cadı avına dönüştüğü kanısını ve endişesini yaratmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Her görüş ve eğilim farklılıklarına takılmadan, yasal zeminde kurulmuş, meşruluğu olan herhangi bir dernek veya partinin, sadece ve sadece üyesi veya yöneticisi olmak dışında fiilleri bulunmayan kişilerin gözaltına alınmalarını hayretle karşılıyoruz. Bu tutum kişisel hak ve hürriyetlerle bağdaşmaz, hukuk devletine yakışmaz"  

Açıklamaya imza veren kurumlar şunlar: Samandağ Eğitim-Sen Temsilciliği,Samandağ Kalkındırma Derneği, Hatay Eczacılar Odası Samandağ Temsilciligi,  Atatürkçü Düşünce Derneği,  Samandağ Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Temsilciliği, Samandağ Terziler Odası , Samandağ Ziraat Odası, Samandağ İnşaat Mühendisleri Odası, Samandağ Küçük Sanayii Kooperatifi, Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği, Samandağ Şoförler Odası, Samandağ Bakkallar Odası, Samandağ Halkevi. (Hatay/EVRENSEL)

{{304498}}
 

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye’de Gazeteci Olmak Gazeteci Ölmek'

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Adana Şubesinden kuruluşlarının 22. yılında eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...