23 Ocak 2017 16:11

BES’ten metal işçilerinin grevine destek mesajı

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevinin yasaklanmasına tepki göstererek dayanışma mesajı yayınladı. 

Paylaş

KESK’e bağlı BES, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın başlattığı grevin Bakanlar Kurulu tarafından 2 ay ertelenerek fiilen yasaklanmasına tepki gösterdi. 

Yazılı olarak yapılan açıklamada, kamu emekçilerinin de çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle hiçbir gerekçe gösterilmeden, savunma hakkı tanınmadan ihraç edildiği, memuriyetten çıkartıldığı ifade edildi. Hükümetin söz konusu işçiler, kamu emekçileri olduğunda hukuksuz ve keyfi uygulamalarını hayata geçirdiği kaydedilen açıklamada, sermaye kesimlerine ise her türlü kolaylığın sağlandığı, paketlerle yeni kaynakların aktarıldığı ifade edildi. 

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın hükümetin metal işçilerinin grevine getirdiği yasağı tanımadığını ilan ettiği hatırlatılan açıklamada, “Metal işçileri ve kamu emekçilerinin mücadelesini ortaklaştırmak ve Anayasa oylamasında ‘Hayır’ için çalışmamızı birleştirmek zorunlu hale gelmiştir. Birleşik Metal üyesi işçilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, haklı mücadelelerine destek veriyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

68 Kuşağı Mülkiyeliler: ‘Son nefesimize kadar Hayır’

SONRAKİ HABER

Amedspor taraftarı, Fenerbahçe maçına alınmayacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...