23 Ocak 2017 14:26

Nilüfer Yanya, şarkılarıyla Salon’da

Şarkıcı ve Söz Yazarı Nilüfer Yanya, 27 Ocak’ta Salon İKSV’de

Paylaş

SES rengiyle yeni Nina Simone olarak tanımlanan Şarkıcı ve Söz Yazarı Nilüfer Yanya, 27 Ocak’ta Salon İKSV’de sizlerle.

Yayımladığı ilk iki teklisi ‘Small Crimes’ ve ‘Keep on Calling’ ile dikkatleri üzerine toplayan şarkıcı, Kaki Kingvari gitar tekniğiyle, Jeff Buckley naifliğindeki vokaliyle dikkat çekti. Nilüfer Yanya 21 yaşındaki Londra doğumlu. Türk babası Ali Yanya’nın ve annesi Sandra’nın sanatçı olması müzikle haşır neşir geçen bir çocukluğu sağlamış. Özellikle caz müziğin eksik olmadığı bir evde büyüyen Nilüfer, verdiği röportajlarda babasının saz, annesinin piyano çaldığını anlatıyor. Altı yaşında piyano çalmaya başlayan Yanya, “Asıl enstrümanım gitar” diyor. İlk şarkısı Small Crimes’ı, birkaç yıl önce evlerinin bahçesinden çalınan bisikletini bir yıl sonra yol kenarında zincirli bir halde bulmuş. Hırsızın işlediği bu suça dair düşüncelerini şarkının sözlerine yansımış.

Londra müzik sahnelerinde yükselen bu sesin, kökenlerinin dokunduğu Türkiye’ye ulaşmaması imkansızdı. Babasının memleketinde sahne almak için Nilüfer Yanya Salon’da olacak.

WESSELTOFT İLE CAZ GECESİ

Nilüfer Yanya’nın ardından Ah Kosmos ve İnal Birseli sahnesinde ağırlayacak olan Salon, şubat ayına ise Norveçli caz piyanisti ve bestecisinin ikonik elektronik caz projesi “Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz” ile başlayacak.

2016’da grubun yirminci yılını kutlayan ekip bunu ihtişamlı bir geri dönüşle süslemeye karar verdi ve kulaklarımızın pasını silmek için yola çıktı. Norveç’in gelecek vadeden en iyi müzisyenleri olarak tanımladığı ekip, “You Might Say”, “Existence” ve “Change” gibi çok sevilen şarkılarıyla 1 Şubat Salon’da olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski kadın basketbolcu Gülseren Gönül vefat etti

SONRAKİ HABER

‘Özel mülküm’ dedi anıtı yıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa